Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un mosso d'esquadra vestit amb l'armilla anti-bales d'esquena.

A presó l'únic dels set detinguts per la violació de Sabadell que s'ha pogut identificar

Els altres sis detinguts han quedat en llibertat | El jutge no pot acreditar que siguin els altres dos autors materials de l'agressió sexual triple del barri de Can Feu de Sabadell tot i que sap que entre els detinguts hi ha els agressors

Després de prorrogar la seva detenció ahir, avui el jutge que investiga la triple agressió sexual contra una noia en una nau abandonada al barri de Can Feu de Sabadellha acordat la seva posada en llibertat per tots els set primers detinguts menys per un, qui n'ha decretat l'entrada a presó provisional sense fiança. Els set detinguts van passar a disposició judicial ahir; la majoria no van declarar i alguns ho van fer només a les preguntes dels seus advocats.

Segons ha informat el jutge, només hi ha indicis clars i prou forts per enviar a presó un dels set detinguts que han passat a disposició judicial —faltarà que demà passi a disposició el vuitè detingut, que va ser arrestat pels Mossos ahir al vespre.  El jutge creu que entre els detinguts hi ha els altres agressors, els tres que van participar activament en la violació, però no els ha pogut identificar de manera plena.

Segons la interlocutòria, aquest home ha pogut ser identificat per la víctima com un dels tres agressors. No només la víctima el va poder reconèixer en les rodes de reconeixement judicial sinó que dos testimonis, les persones que van ajudar la noia a anar a la policia, també el van reconèixer.

A presó l'home clarament identificat com un dels tres violadors

El noi que ingressarà a presó va ser qui va treure la noia del local, una antiga sucursal bancària, i la portava agafada del braç fins que es va trobar aquesta parella, que van ajudar i pujar al cotxe la noia per anar cap a la comissaria. La parella també ha reconegut aquest home, M.A., de nacionalitat marroquina, com la persona que acompanyava la noia. Pel jutge és l'única persona que ara per ara es pot relacionar amb aquesta agressió sexual múltiple de Sabadell.

Els altres detinguts seran posant en llibertat avui mateix.  Si bé s'espera tenir més dades sobre els informes de l'ADN que s'han iniciat, el jutge creu que no es poden identificar com les persones que van cometre la violació. Entre els set detinguts n'hi ha alguns que sí que eren a la nau, al lloc dels fets, però no es pot acreditar que participessin de manera activa o passiva en l'agressió sexual contra la noia. Per això el jutge no creu que tingui prou motius com per ordenar la seva privació de llibertat. El jutge no amaga en la seva interlocutòria que hi ha un clar risc de fuga però que les proves aportades fins al moment, més les declaracions de la víctima i els testimonis, no li permeten adoptar aquesta «greu» mesura.

Un dels detinguts que serà deixat en llibertat sí que ha estat reconegut per la noia com una persona que estava a la nau però no va poder confirmar que fos una de les persones que va agredir-la sexualment, segons consta a les diferents interlocutòries de llibertat que ha redactat el jutge instructor. Els altres, la majoria, no han pogut ser identificats ni per la víctima ni tampoc pels altres testimonis.  Les proves i les investigacions que el jutge ha ordenat per seguir amb les diligències, permetran seguir per esclarir què va passar realment en aquesta antiga oficina bancària de Sabadell i qui va violar la noia.

Falta la declaració del vuitè detingut

Falta també conèixer quin posicionament pren el jutge en relació a la vuitena persona relacionada amb aquests fets i que va ser detinguda pels Mossos després d'haver-se entregat. La víctima i els testimonis que es tenen fins ara l'hauran de reconèixer en una roda judicial per confirmar si és una de les persones que estava a la nau i si va ser una de les tres que va participar en l'agressió sexual contra ella.

La noia tornava de festa quan la van assaltar

Els fets van tenir lloc quan la jove tornava cap a casa després d'una nit de festa amb els seus amics. Havia estat als locals La República i Sabadebidoo, al centre de Sabadell, i de retorn a casa va ser assaltada per un dels violadors, que la va assaltar i la va arrossegar fins a una antiga sucursal bancària abandonada de la carretera de Terrassa.

Un cop allà, tres dels vuit detinguts van violar-la, mentre que els altres quatre no haurien fet res per impedir-ho. Sis dels homes van ser detinguts diumenge en un altre espai abandonat molt proper, una antiga fàbrica tèxtil del barri de Can Feu, i al setè se'l va trobar dilluns a l'antiga sucursal, on van tenir lloc els fets segons el relat de la víctima.  Sobre les circumstàncies en les quals ha tingut lloc la darrera detenció encara no han transcendit informacions oficials.