Andorra expulsa un català que difonia missatges denigrants en contra de dones, gais i immigrants

L'home era conegut per fundar, l'any 2014, l'Associació d'Homes Maltractats d'Andorra

El Principat d'Andorra ha pres mesures contundents contra un home acusat de denigrar públicament i a través de les xarxes socials, dones, homosexuals i immigrants. Segons ha publicat el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra, J.M.P., de 53 anys, originari de Barcelona i veí d'Encamp, ha estat expulsat del país durant 5 anys i condemnat a 12 mesos de presó per un «Delicte major continuat de discriminació». A més, ha estat multat amb 300 euros per tenir una plantació de marihuana a casa.

El condemnat va aparèixer en diversos mitjans l'any 2014, quan va fundar l'Associació d'Homes Maltractats d'Andorra, una entitat que suposadament havia de donar veu a «un col·lectiu discriminat i invisible davant les institucions» de l'estat pirinenc; si bé l'entitat va anar denigrant cap a un altaveu masclista, homòfob i xenòfob.

«La víctima de la manada es una tía guarra»

A través dels canals de Youtube i Twitter 'Hombres Maltratados de Andorra' —clausurats per ordre judicial—, J.M.P.  atacava amb grolleria, escarni i difamació les dones maltractades o víctimes de violència sexual que apareixien els mitjans de comunicació; destacant l'escarni de la víctima de la violació de 'la manada', tot pubicant la seva fotografia, i multitud de comentaris vexatoris com: «La víctima de la manada es una tía guarra que lo unico que ha hecho es joder la vida a 5 chavales inocentes».

De la mateixa manera, mantenia una actitud hostil i continua contra el moviment feminisme, titllant-lo de «feminazi», i arribant a afirmar que «les dones amb autoritat enlloc d’estat on estan haurien d’estar a on estan s’haurien de posar a fregar wàters»; o, entre altres difamacions, afirmava que les associacions de dones maltractades tenen ajudes econòmiques desmesurades i que falsifiquen les dades reals.

Respecte als immigrants i als refugiats, es referia a ells com a «delinqüents i violadors que reben prestacions socials i es beneficien de privilegis que els nacionals no tenen», a més d'insults i comentaris de baix to com: «no comen cerdo pero se comportan como cerdos» o «morito bueno es el morito en su país», entre molts d'altres.