Mada Simbae, la dona que viu amb un lleó a casa seva a la Garrotxa, demandarà la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), per haver fet servir una fotografia seva dels seus perfils de Facebook i Instagram, on apareix nua amb el lleó Simba, sense autorització i al costat d'acusacions, segons Simbae, totalment falses.
Indemnització per danys morals de 50.000€
Tal com informa 'Diari de Girona', l'advocat de Simbae demana una indemnització per danys morals de 50.000 euros a la fundació animalista. El judici serà per la via penal, ja que, segons la dona i el seu advocat, no seria la primera vegada que la fundació té problemes per difondre imatges de tercers sense permís.
La veïna de Sant Jaume de Lierca (Garrotxa), Mada Simbae, va aparèixer fotografiada nua al costat del lleó Simba a molts mitjans estatals i estrangers el novembre de l'any passat. Aquestes imatges no van agradar a la fundació, des d'on van denunciar que s'utilitzés el lleó «per fotos eròtiques», i on van emetre un comunicat per demanar a la Generalitat el decomís de l'animal.
«En cap cas eren fotografies eròtiques»
Afirmaven que la Generalitat els havia atorgat als amos del lleó una autorització per tenir-lo, «tot i que no disposen de nucli zoològic i no tenen en compte el benestar animal». Mada Simbae argumenta que en cap cas ella considera eròtiques les fotografies que es va fer al costat del seu lleó. Explica que el fet d'estar despullada al costat d'un animal no suposa cap mena d'erotisme.
La dona també denuncia que alguns mitjans van penjar les seves fotografies sense obtenir cap mena d'autorització i que els titulars no es corresponien amb la intenció de les fotografies. La demanda presenta còpies d'algunes d'aquestes notícies, entre les quals es troba una d'un diari d'Argentina i de Xile. Argumenten que aquestes fotografies només van poder ser adquirides a través de FAADA, i que alguns dels quals els citaven com a font de les imatges.
A més, Mada Simbae compara el seu cas amb el d'un entrenador de dofins, José Luis Barbero de 59 anys, que es va suïcidar al costat del seu cotxe l'any 2015. Segons El Mundo, la defunció va tenir lloc tres setmanes després que les entitats FAADA i SOS Delfines difonguessin un vídeo en el qual, suposadament, l'home maltractava els dofins. Més tard es va comprovar que el vídeo estava manipulat i FAADA va admetre no haver seguit els protocols habituals abans de penjar el vídeo, tot i que també van afirmar que disposaven de més material en contra de Barbero.
També et pot interessar...
- Condemnat a 9 anys de presó l'acusat d'intentar matar el cunyat de la seva exdona a Olot
- Una família d'Olot viu amb un lleó a casa