Imatge d'Ángel Rodríguez

Ángel, el professor d'institut que ha matat la seva exparella a Galícia

Després de cometre el crim, l'home va fugir

Ángel Rodríguez da Costa, 'Lito', va assassinar diumenge passat la seva exparella a sang freda. Ho va fer copejant-la amb una arma blanca, amb un matxet o un ganivet, provocant-li un gran cop al cap.

Però, això no és tot, per sumar-li més crueltat al succés, l'home ho va fer en presència dels dos fills menors que tots dos tenen en comú. El succés va tenir lloc a Baiona, al barri d'A Percibilleira.

L'home, després de cometre el brutal assassinat, es va emportar els nens i els va fer pujar al cotxe. Va conduir i els va portar a casa dels avis paterns, on els va deixar. Posteriorment, ell va fugir.

L'home va considerar el suïcidi

Ángel va arribar a considerar el suïcidi durant la seva fugida, ja que va arribar a escriure a la seva germana un missatge en què li confessava el que havia dut a terme. Li explicava que l'endemà al matí ell no veuria el sol. Tot i això, alguna cosa va fer canviar d'opinió Ángel, que finalment va decidir presentar-se a comissaria i entregar-se al voltant de les 9:00 del matí de dilluns.

Un cop allà, a la Comissaria de la Policia Nacional d'Ourense, va entregar les claus del cotxe. Els agents van detenir l'home, que no va voler prestar declaració. Aleshores, va ser traslladat a la Comandància de la Guàrdia Civil de Pontevedra per començar amb la interrogació, però el detingut va continuar negant-se a declarar.

Ahir a la tarda, la Delegació del Govern contra la Violència Masclista, es va confirmar que l'assassinat es tracta d'un nou cas de violència de gènere, sent aquest el primer produït aquest any 2023 a Galícia.

La Delegació de l'Executiu a Galícia va decidir convocar el dia d'avui, dimarts  7 de febrer, a les 9.15, un minut de silenci. Té com a objectiu mostrar el rebuig i recolzar els familiars de la víctima.

El culpable del cas

L'autor del crim és un home de 46 anys d'edat anomenat Àngel i és professor de Matemàtiques a l'institut IES Pedro Floriani de Redondela. L'home va assassinar la seva exparella de 47 anys, Beatriz.

La dona treballava d'advocada i funcionària del Ministeri d'Hisenda i tots dos estaven divorciats al moment de l'assassinat.

Imatge de Beatriz Lijó Gesteira
Beatriz Lijó Gesteira tenia 47 anys quan la seva exparella li va llevar la vida | Xarxes Socials

Beatriz i Ángel van tenir dos fills durant la seva relació, els quals actualment són menors d'edat. Tenen només 9 i 7 anys, però van haver de presenciar com el seu pare matava la seva mare.

El Jutjat d'Instrucció 5 de Vigo es va presentar diumenge cap a la matinada al lloc dels fets. Allà es va procedir a l'aixecament del cadàver.

Tot i que en aquell moment l'autòpsia encara no estava a punt, fonts judicials van declarar que «la víctima presentava una ferida d'arma blanca tipus ganivet o matxet de grans dimensions i un traumatisme». La dona també tenia ferides de defensa a les mans. Ara, la Policia Judicial està intentant localitzar l'arma emprada al crim.

D'altra banda, un testimoni diu haver vist Ángel a prop del domicili de Beatriz, no gaire abans de trobar el cadàver de la dona a l'entrada de casa seva. Altres veïns de la víctima indiquen que l'exmarit és el culpable del crim.

No hi ha constància de denúncies prèvies per maltractaments. L'exparella estava divorciada i hi havia diverses denúncies interposades entre ells per la custòdia dels fills. La mort de Beatriz constitueix el vuitè cas de víctimes per violència de gènere a Espanya del 2023.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món de SUCCESSOS al WhatsApp