Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge fotogràfic d'Ángela Márquez i una aula amb les cadires buides.

Àngela, la jove professora que ha mort a Espanya i ha deixat una escola consternada

La jove professora ha rebut un homenatge per part els seus veïns

La mort d'Àngela aquesta setmana, una jove professora, ha deixat tota la localitat de Cabanillas del Campo commoguda.

Les notícies sobre defuncions van intrínsecament acompanyades d'un sentiment d'angoixa i tristesa. Encara més si la persona afectada és jove o les causes de la mort són poc habituals.

Fa pocs dies va morir Ángela, professora i veïna de la localitat manxega de Cabanillas de el Campo. La notícia ha commocionat tots els habitants del lloc i, especialment, l'escola on impartia classes.

Un col·legi consternat després de la pèrdua d'una de les professores

Aquesta setmana es coneixia la tràgica pèrdua d'una jove professora de Guadalajara. Feia anys que Àngela Márquez portava exercia la seva tasca com a docent al centre públic La Senda. Any rere any, ha educat i impartit els seus coneixements a centenars de nens i nenes, que no s'esperaven la notícia.

Durant tots aquests anys, s'havia guanyat l'afecte i respecte tant dels companys com dels alumnes. Era una de les professores de primària del centre i que repetiria, un any més, amb l'obertura del nou curs escolar.

L'Ajuntament de Cabanillas del Campo s'ha encarregat de fer difusió del succés. Dilluns passat ho publicava a la pàgina de Facebook i li retreia un bonic homenatge. 

La publicació en qüestió acumula més de 2.000 missatges de suport i condol plens de bones paraules i algunes anècdotes. Clarament, s'havia guanyat l'afecte de molta gent per la seva forma de ser i de treballar.

La publicació envia un missatge que deixa en evidència l'abast de la notícia. Assegura que tota la comunitat educativa de la regió està consternada i molt commocionada per la pèrdua.

La institució ha escrit unes paraules plenes de pena i dolor per haver d'informar sobre la mort de la docent. A més, ha matisat que la jove era molt apreciada per tothom i que la seva pèrdua ha estat inesperada.

S'ha desfet en afalacs per la seva tasca com a professora ,on ha destacat que era «infatigable i apassionada per la seva tasca docent». Han aprofitat per ressaltar la seva implicació amb tots els seus alumnes.

L'Ajuntament ha assegurat que la mort d'Àngela els ha agafat desprevinguts i ha estat una cosa inesperada que ningú s'hauria plantejat mai. Lamenta la situació i afirma que la seva pèrdua deixa un gran buit en tots aquells que la van conèixer.

Tant la comunitat educativa de la zona com el poble estan desolats i mostren tot el suport als seus familiars i amics. Ha volgut tenir un petit gest amb tots aquells que la van conèixer i en especial a la seva família.

Sense cap mena de dubte, aquesta notícia és un cop dur per al sistema educatiu nacional i, en especial, per al local. Des del centre han assegurat que oferiran unes paraules en la seva memòria i no oblidaran mai la seva tasca formidable.