Coche de la Policía Nacional

Un lleidatà apedrega una oficina de Naturgy en rebre la factura de la llum

Un client insatisfet amb la seva factura de la llum carrega contra la companyia elèctrica.

Setembre segueix els passos dels mesos que el precedeixen marcant un nou rècord en la pujada de la llum. Durant tot l'estiu, hem estat testimonis de l'augment del preu de l'energia, arribant a límits mai assolits.

Com a conseqüència, milers de famílies esperen amb angoixa l'arribada de la factura i temen el pitjor. Això és el que li ha passat a un home que ha decidit fer justícia pel seu compte.

Cap a les 19:00 h de la tarda del passat 26 d'agost, la Policia Local de Vigo va acudir a una trucada d'emergència. Un individu estava tirant pedres a una oficina de Naturgy per mostrar el seu descontentament amb l'encariment de la llum.

Apedrega Natrugy per l'augment de la seva factura

Els agents de la Policia Local van acudir immediatament als voltants de l'empresa Naturgy ubicada al carrer López Mora. Un home havia començat a llençar cops de pedra contra la vidriera de la companyia.

La crida va posar en alerta les forces de l'ordre que van traslladar una patrulla al lloc dels fets. En arribar, van identificar un home lleidatà de 54 anys i sota les sigles JSF.

Es tractava d'un client insatisfet que va entrar en fúria quan va rebre la factura de la llum. Ell mateix va confessar els fets i va explicar el seu enuig davant el preu desorbitat que havia de pagar.

Va admetre als agents que feia dies que volia fer-ho, però no s'atrevia. No obstant això, aquest mateix dia ja «no es va poder aguantar més».

Un cop identificat l'autor dels danys, la policia es va posar en contacte amb el responsable de l'empresa. Els van explicar els fets i els van tranquil·litzar assegurant que tenien el culpable. Naturgy assegura que emprendrà accions legals, interposant una denúncia contra el client insatisfet.

Una factura que pocs entenen

El malestar que l'home va manifestar després de l'arribada de la seva factura és un sentiment compartit per molts. La nova factura de la llum va entrar en vigor fa tres mesos i encara hi ha gent que no l'acaba d'entendre.

Els nous conceptes establerts, que a vegades presenten dos rebuts al mes, desconcerten la població. La majoria opta per pagar sense dir ni piu i altres, com en el cas de JSF, decideixen actuar.

El cas de l'Ajuntament de Batres, a Madrid, n'és un altre exemple. El consistori d'aquest municipi de 1.700 habitants va decidir deixar de pagar els rebuts de la llum. Critiquen el preu abusiu de l'energia i mostren el seu malestar pel Govern i l'oposició.

«La situació és insostenible», al·leguen des de l'Ajuntament. «Si el Govern no fa res, els ajuntaments hem de prendre mesures al respecte», afirmen amb rotunditat.

El primer a fer el pas va ser un veí del municipi. Va confessar al regidor que deixaria de pagar els rebuts de casa, encara que això suposés el tall de subministrament.

La situació és complicada per a moltes famílies que no poden arribar a final de mes, incapaços de fer front a les factures tan elevades. La crispació va en augment en un any on encara molts no s'han recuperat de la crisi sanitària.

El dret de cadascú davant un rebut d'import indegut

Molta gent no presta atenció als conceptes reflectits a la factura de la llum. Bé per incomprensió o per deixadesa, el 47% confessa «no haver-la mirat mai» per si hi ha errors.

Des  de FACUA recorden que fer una reclamació per un import indegut o una lectura errònia és un dret de tot usuari. Per això cal tenir en compte el tipus de tarifa de què disposem i tots els passos a realitzar.