Fotomuntatge amb les cares d'Antonio Dosil i Alberto Couselo, morts en un accident de trànsit

Antonio i Alberto, dos veïns molt estimats morts en un accident a Galícia

Van morir en xocar frontalment al corredor entre Brión i Noia (La Corunya)

Dos morts i tres ferits, un d'ells greu, és el balanç de l'accident de trànsit que va tenir lloc dimarts a Noia (La Corunya). Els morts són Alberto, de 43 anys i veí de Sigüeiro, i Antonio, de 78 anys i resident a Noia. El ferit greu és el fill d'Antonio, un home de 41 anys.

L'accident va tenir lloc dimarts a les 16.10 a la carretera que connecta Brión amb Noia. Els dos cotxes van xocar frontalment al quilòmetre 27 d'aquesta via, i un tercer vehicle també es va veure implicat. Els dos conductors van morir i el copilot d'un dels cotxes va resultar ferit greu.

Els dos ocupants del tercer vehicle van resultar ferits lleus perquè no van poder evitar xocar contra els cotxes accidentats. Els bombers van haver d'excarcerar les víctimes mortals, i el supervivent va ser traslladat en helicòpter a l'hospital. Sigüeiro i Noia ploren ara la mort d'aquests dos veïns.

Una persona molt coneguda i estimada

Sigüeiro (Oroso, La Corunya) segueix consternat per la mort d'Alberto Couselo Rico, un veí molt conegut. És fill d'una família molt coneguda per regentar diversos negocis com ara una ferreteria i una botiga de mobles. Ell era comercial de vins, un home de bon caràcter i amant de la feina.

Alberto solia freqüentar el restaurant de Jorge Cortés a Sigüeiro i el bar de José Manuel García a Ordes. Els clients d'aquests locals trobaran a faltar aquest comercial de vins que feia amics allà per on anava. Avui lamenten la pèrdua i recorden el somriure d'un home amable i tranquil.

Fotomuntatge d'Alberto Couselo i una carretera
Alberto Couselo era molt conegut a la zona gràcies a la seva professió | ESPAÑA Diario

Per la seva feina també havia fet moltes amistats amb els propietaris de locals i de restaurants de la zona. Era una persona molt coneguda que deixava bona impressió allà on anava. Per això, en conèixer-se la notícia de la seva mort, dimarts a la tarda, es va estendre un mantell de tristesa.

Alberto i Antonio, les dues víctimes

Alberto Couselo Rico anava sol al cotxe que es va estampar frontalment amb el vehicle que conduïa Antonio Dosil. L'home de 78 anys anava al cotxe amb el seu fill, que va resultar ferit de gravetat. Antonio era molt conegut a Noia, ja que havia ensenyat a conduir a molts veïns.

Antonio tenia un passat com a mariner, però als anys setanta va abandonar la seva professió i va iniciar una nova vida. Es va fer professor d'autoescola i es va convertir en tot un referent del sector a les localitats de Noia i Outes. Va instruir moltes persones com a professor de l'autoescola Calo.

Els familiars d'Alberto i d'Antonio segueixen en xoc intentant assimilar encara els fets. El tanatori d'Oroso es va omplir d'amics i coneguts d'Alberto, que van anar per fer costat a la família. Les seves restes mortals sortiran aquesta tarda cap a Sant Andreu de Barciela, Sigüeiro, per rebre sepultura.

Foto d'Antonio Dosil
Antonio Dosil viatjava amb el seu fill de 41 anys, que va quedar ferit greu | La voz de Galicia

Una hipòtesi de l'accident

Mentrestant, la Guàrdia Civil continua investigant les causes del sinistre en què van morir dues persones. Intenten aclarir per què un dels dos cotxes va envair el carril contrari abans de la col·lisió frontal. Podria haver estat per una badada, encara que també estudien la hipòtesi d'un problema de salut.

El conductor del vehicle podria haver perdut el coneixement abans d'estampar-se contra l'altre cotxe. En tot cas, l'accident va obligar a tallar el trànsit durant dues hores a causa de les feines complicades dels serveis d'emergència. Els dos cotxes van quedar en molt mal estat al mig de la via.

▶️ Vídeo del dia

El corredor entre Noia i Brión és un punt negre de la xarxa viària gallega, i la Guàrdia Civil sol fer controls cada setmana. El 2014, un accident es va saldar amb la mort de quatre persones entre 38 i 46 anys. Tres dels morts en aquell sinistre eren de la mateixa família.