Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge foto Esther López

Apareix un cartell al poble d'Esther López: «Tic-tac, et queda poc temps»

Els veïns de Traspinedo pressionen el principal sospitós de la mort d'Esther

La Guàrdia Civil continua treballant per aclarir què li va passar a Esther López la nit del 12 de gener. Després de recopilar tota la informació, cada cop tenen més clar que Óscar, un amic de la noia, és el principal sospitós. Tot i això, encara han d'aconseguir la prova definitiva que els permeti incriminar-lo.

La família de la víctima i els veïns del poble desconfien d'ell. «Segueixen pensant el mateix des que va aparèixer el cos», s'ha comentat avui a 'El programa de Ana Rosa'.

Els éssers estimats d'Esther estan convençuts que el cos no va romandre al lloc on va ser localitzat des que la jove va desaparèixer. A més, segueixen tenint Óscar al punt de mira. Aquesta creença també es pot estendre a la resta de veïns de Traspinedo.

Intenten pressionar-lo perquè es declari culpable i confessi el delicte. A l'entrada de casa seva hi ha una pintada que li exigeix «que canti».

També hi havia un cartell en què es llegia: «Tic-tac, et queda poc temps. No ens enganyaràs».

L'amic de la jove ha arribat a declarar sis vegades. En alguna ocasió ha canviat de relat, possiblement per a protegir-se i per a intentar implicar altres persones. L'últim cop va ser fa deu dies als jutjats.

Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil
El cas d'Esther López està pendent d'una sèrie d'anàlisis per a resoldre's | Europa Press

Es va limitar a respondre a la majoria de preguntes amb un «no ho sé, no me'n recordo». Així doncs, les declaracions que va fer de poc van servir als investigadors.

El que sí que tenen clar és que no té cap mena de credibilitat. Les dades tecnològiques que van llançar els mòbils i el vehicle contradiuen el seu discurs.

La família d'Esther López creu que «no ho va fer sol, algú el va haver d'ajudar». El sospitós s'ha mantingut sempre molt segur i en cap moment s'ha mostrat baix d'ànim o penedit. Quan revelen dades que l'incriminen amb la mort de la noia sempre contesta dient que «no té explicació».

Alguns amics seus han assegurat que «no els ha agradat mai l'ambient en què es movia». Van fer tot el possible per col·laborar amb la Guàrdia Civil per a elaborar un perfil del jove. Aquests últims mesos, els investigadors han volgut conèixer Óscar amb detall, per això han entrevistat amics i familiars seus.

«Se n'anava a fer una cervesa un divendres i tornava diumenge. Algunes vegades el vam haver d'anar a buscar», expliquen persones del seu entorn.

Muntatge fotogràfic d'Esthér López i Óscar.
Óscar és el principal sospitós de la mort d'Esther | Catalunya Diari

Era habitual que sortís i cometés excessos. El que mai van pensar és que pogués veure's esquitxat per un assumpte d'aquestes característiques.

Esther López va estar amb ell diverses hores aquella nit

La nit de la desaparició, Esther López va estar amb ell en un bar del poble. «Entre les 22:40 i la 1:50 van estar  jugant a les màquines recreatives i prenent quintos de cervesa», va apuntar un testimoni.

Una altra persona explica que «pel tipus de vida que portava, li anaven bé les coses. Fins i tot tenia una caixa forta amb diners, però no sé quants exactament». Sembla que el comportament que tenia li havia generat algun problema amb la gent del seu entorn i que fins i tot va estar a punt de perdre unes propietats.

Gestiona diverses empreses i té un pis a Valladolid que va estar a punt de posar a la venda per falta de liquiditat. «Això va passar fa tres anys. Ara ja està solucionat, i no em consta que li interessi vendre's el pis», afegeixen.

El cas d'Esther López està pendent d'una sèrie d'anàlisis per a poder-se resoldre. Mentrestant, tothom apunta cap a la mateixa persona.