Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge fotos Olga i Guàrdia Civil

Apareix lluny de Vigo Olga, la nena de 10 anys que estava buscant la policia

Olga Rey Ramallo va ser localitzada aquest dilluns després de diverses hores de rastreig

Olga, una nena gallega de 10 anys, va aparèixer sana i salva aquest dilluns després que se li perdés la pista diumenge. En un primer moment se la va donar per desapareguda a Vigo, on el seu pare va dir que havia passat el cap de setmana amb la seva mare. No obstant això, aquesta versió va ser posada en dubte.

La Guàrdia Civil la va trobar avui a Ouces, a Bergondo. La persona que va donar la veu d'alarma va ser una veïna del municipi, que es va trobar una noia a l'entorn del cementiri.

Ana Sánchez, una testimoni dels fets, va explicar a La Voz de Galicia com van trobar el parador d'Olga. Ella estava arreglant les plantes a les proximitats de l'església quan va veure una dona parlant per telèfon. Era una noia de 30 anys que estava contactant amb la Guàrdia Civil

«Els deia que acabava de trobar la nena. Jo sabia de la seva desaparició per Facebook», va afirmar. Uns minuts més tard va presenciar l'arribada de la patrulla fins a la zona.

Ha explicat que la menor estava «perfectament, jugant al primer passadís. Portava unes malles de colors i una mena d'abric blau». Els agents es van personar al cementiri cap a les 11.30 hores i la van traslladar fins a la caserna de Sada.

Muntatge amb nena desapareguda
Olga, la gallega desapareguda aquest diumenge a Galícia i que va ser trobada ahir | Catalunya Diari

Està previst que s'obri una investigació per intentar aclarir els fets. La seva mare va ser l'encarregada de posar la denúncia, assegurant que se n'havia anat de casa. Va assenyalar que havia deixat una carta en què deia que no la trobarien.

Olga és filla de l'exregidora de Sada Elena Ramallo, mentre que el pare és Segundo Rey. Tal com recull aquest mitjà, els seus progenitors estan separats i tenen la custòdia compartida.

 

En algun moment, Segundo va tenir la sospita que la mare coneixia el parador de la nena. Va aprofitar l'oportunitat que li va donar La Voz per enviar-li un missatge de tranquil·litat. «Cor, torna a casa, a la meva o a la de la teva mare, però qualsevol problema el podem resoldre», va apuntar.

Això feia indicar que era una fuga voluntària, per això es va descartar l'opció del segrest. A darrera hora de diumenge es va desplegar un ampli operatiu de cerca a la zona. Van prendre part la Policia Local, Guàrdia Civil i el Servei d'Emergències Municipal de Sada.

Les tasques de cerca es van reprendre aquest dilluns al matí aconseguint localitzar la menor en perfecte estat.

Pla de detall de la Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil investiga els motius de la desaparició d'Olga | Guàrdia Civil

 

Els pares d'Olga tenien diferències importants

La desaparició d'Olga va deixar en suspens tot el poble. Des del primer moment van intentar centrar l'àrea de rastreig en una zona molt reduïda. En concret entre Ouces, on té casa seva la mare, i Sada, on viu la petita amb el seu pare.

Tot just hi ha cinc minuts entre els dos municipis. La cadena Ser recull que el progenitor va rebre diumenge a les 21.00 una trucada de la Guàrdia Civil. Li comunicaven que la mare s'hi havia posat en contacte per denunciar la seva marxa.

Segon va confirmar que la relació amb la seva exdona no era la millor. Des que havien decidit seguir amb les seves vides per separat mantenien força diferències. El protocol per desaparició es va activar des que les autoritats van rebre l'avís de la dona.

Alguns mitjans van intentar posar-s'hi en contacte per conèixer més detalls sobre el succés, però va declinar fer declaracions. El que és important és que Olga ja es troba amb els seus i en perfecte estat.