Judoca David Gómez

Mor amb només 24 anys el judoka David Gómez: «es va començar a marejar»

Els metges de l'equip el van atendre allà mateix, però va morir minuts després d'arribar a l'hospital

David Gómez, un judoka mexicà de 24 anys, ha mort sobtadament després de participar en una prova. L'esportista va completar un exercici individual en la categoria de més de cent quilos a Ciudad Juárez, dissabte passat. De sobte es va començar a marejar i va ser portat a l'hospital en estat crític.

 

David Alejandro Gómez Flores va patir una parada cardiorespiratòria i va morir poc després d'ingressar a l'hospital. Els metges van fer tot el possible per reanimar-lo, però patia lesions incompatibles amb la vida. L'autòpsia revelarà la causa exacta de la mort, que apunta causes naturals.

David era representant de la Universidad de Guadalajara i estava participant en una competició de judo a Ciudad Juárez. La seva sobtada mort ha causat una gran commoció a la institució esportiva, que va ser qui va revelar la notícia. L'esport ara plora la mort d'aquest jove atleta.

Va començar a marejar-se

Armando Tonatiuh Mondragón, metge de l'equip on militava el difunt, ha emès un comunicat amb els detalls del succés. Segons ha explicat el facultatiu, «es va començar a marejar, a trobar-se malament, es va asseure i li va dir a l'àrbitre que parés». Després, continua, «va voler incorporar-se, però ja no va poder».

Muntatge amb el judoca David Gómez
David, el judoka mort amb 24 anys | Catalunya Diari

Va ser llavors quan els equips mèdics de l'equip van entrar a la pista per atendre el jove. David es va desplomar allà mateix i el van portar ràpidament a l'hospital perquè pogués ser atès pels metges. «El pacient va arribar a l'hospital encara amb signes vitals», diu el metge.

Segons explica, «es van seguir donant maniobres a l'hospital, seguint els protocols intrahospitalaris de reanimació cardiopulmonar». Malauradament, «va morir minuts després» a causa de la parada cardiorespiratòria. La institució esportiva de la qual formava part va compartir la notícia amb gran pesar.

No va ser per un mal cop

El metge de l'equip va fer èmfasi en el fet que «no hi va haver un cop, no hi va haver un esdeveniment que desencadenés això». Es descarta que la causa de la mort sigui algun cop al cap, o en una altra part delicada del cos. Tot apunta que va patir un problema cardíac que el va portar a la mort fulminant.

 

David Alejandro Gómez Flores tenia 24 anys i era estudiant d'administració de les organitzacions a la Universidad de Guadalajara. El jove compaginava els seus estudis amb la seva gran passió, el judo, esport que practicava des de ben petit. El seu caràcter afable el feia estar sempre envoltat d'amics.

La Universitat de Guadalajara va lamentar la mort de l'estudiant i va enviar el condol als amics i familiars del difunt. «Lamentem profundament la mort de David Gómez, estudiant de la UdG i integrant de la selecció universitària de judo». Altres institucions van enviar també els seus condols.

Allau de missatges

La Comissió Nacional de Cultura Física i Esport (Conade), i la governadora de l'Estat de Chihuahua, Maru Campos, van lamentar públicament la mort de l'esportista. L'òrgan esportiu va suspendre totes les competicions de judo programades per a aquests dies. David era un judoka molt conegut i estimat.

Les xarxes socials han reaccionat a la tragèdia amb desenes de missatges de pesar i de reconeixement cap a la figura. «Com voldria que això fos un malson del qual es pot despertar», va afirmar un dels seus amics. «Almenys et vas anar fent el que tant estimaves», va dir un altre.

Serveis d'emergències assistint a David Gómez
Moment en el qual David es va desplomar al tatami | Cedida

Fa pocs mesos, a Espanya també es va haver de lamentar la mort d'un jove judoka de la Federació Espanyola de Judo. Fran Gil, de 21 anys, va perdre la vida el setembre del 2021 després d'una llarga malaltia. La mort del jove de Huelva va causar una gran consternació a l'esport espanyol i andalús.