Ataquen als Mossos d'Esquadra al Baix Empordà.

Els Mossos de pedra: els ataquen amb una maça de fusta i intenten fugir a l'Empordà

Els fets van tenir lloc quan els policies assistien als nois perquè el cotxe havia sortit de la via

Greu incident aquest cap de setmana al municipi de Gualta, al Baix Empordà, quan agents de Mossos d'Esquadra van ser atacats per tres individus. La policia catalana va rebre l'avís sobre un vehicle que havia tingut un incident i havia sortit de la via.

En arribar els policies per tal d'assistir a les persones accidentades, es van trobar un panorama, si més no, insòlit. Ja que van observar que el conductor podria haver circulat en un nivell avançat d'alcoholèmia i, a més, dos dels ocupants del turisme tenien una actitud molt desafiant amb els agents.

D'aquesta manera, els Mossos d'Esquadra van detenir els tres homes, d'entre 19 i 22 anys, que es van encarar violentament contra els agents que els assistien en un accident a Gualta, al Baix Empordà

A tots ells els atribueixen un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i al conductor, a més, se'ls acusa de diversos delictes contra la seguretat del trànsit.

Entre ells, circular begut, negar-se a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia, conduir amb el permís retirat judicialment i un delicte de lesions. 

Els fets van passar dissabte quan la policia va rebre l'avís que un cotxe havia patit una sortida de via a la GI-643. Quan hi van arribar van trobar els quatre ocupants il·lesos però tres d'ells amb actitud agressiva.

Van atacar als agents de policia amb una maça

Els agents també van observar que el conductor podria trobar-se sota els efectes de l'alcohol i li van practicar la prova, que va donar un resultat positiu d'1,00 mg/l, quatre vegades més del límit permès. El jove, però, es va negar a realitzar la segona prova.

En aquest moment, dos dels ocupants es van abraonar sobre els agents de forma violenta, increpant-los i insultant-los. Un d'ells, a més, va agafar una maça del cotxe i va colpejar el cotxe patrulla provocant-li danys al capó i al vidre. Davant d'això, els mossos van detenir els dos homes.

En veure que també podia ser detingut, el conductor va intentar fugir del lloc corrent per un camp, però una patrulla de trànsit el va aconseguir interceptar. La quarta ocupant, una noia menor d'edat, es va mantenir al marge dels incidents.

Els arrestats, tots amb antecedents, van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.