Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La noia de Portbou

'Crims' posa nom a la noia morta penjada d'un arbre a Girona fa 30 anys: era l'Evi

La noia només tenia 19 anys

Després més de 30 anys d'investigació, s'ha pogut identificar la identitat d'una noia assassinada a Portbou, Girona, la qual van trobar penjada d'un arbre l'any 1990 al costat del cementiri de la localitat.

La periodista de successos Tura Soler ha estat treballant durant molts anys en aquest cas i, afortunadament, ja es coneix el nom de la jove: Evi Anna Rauter de 19 anys i natural d'Itàlia.

El programa Crims, de TV3 i Catalunya Ràdio, amb la col·laboració del programa Ungelöst dÀustria TV, han aconseguit resoldre el misteri de la identitat de la jove que va aparèixer penjada el 4 de setembre de 1990 al costat del cementiri del municipi de Portbou, a l'Alt Empordà

'La noia de Portbou' es es deia Evi Anna Rauter i tenia 19 anys quan va ser localitzada morta. 

La confirmació de la seva identitat l'ha donat la família de la jove que durant 32 anys ha mantingut viva la recerca. 

Era veïna de Lana, un poble situat al Tirol del Sud, al nord d'Itàlia. Tant la roba i el rellotge que duia com la fisonomia corresponen a la jove desapareguda. La Guàrdia Civil ha començat els tràmits per poder identificar científicament la noia.

La van trobar penjada d'un arbre

Segons informa Crims, la seva germana la va veure per última vegada el 3 de setembre de 1990 a Florència, durant una visita per vacances. 

L'endemà, el 4 de setembre de 1990, a les vuit del matí, una veïna de Portbou va trobar el cos d'una noia penjat al costat del cementiri i va alertar la Guàrdia Civil del municipi, que, juntament amb el forense van certificar que es tractava d’un suïcidi.

Indagacions posteriors han apuntat altres hipòtesis que es coneixeran en l'emissió del programa del 13 de juny.

Terrible troballa de la Guàrdia Civil a Barcelona: apareix el cadàver d'una dona

'Crims' posa llum a la foscor

«El misteri de la seva identitat ha quedat resolt per la família, però queden molts interrogants a l'aire: com va arribar fins a Portbou? Què hi anava a fer? Havia quedat amb algú?». 

«Va conèixer algú abans d'arribar a la frontera o un cop a Portbou? Per què no ha estat possible identificar-la abans? Intentarem seguir aprofundint a veure fins on ens du aquesta història», explica Carles Porta, director de 'Crims'.

L'equip del programa investiga aquest cas des de fa dos anys després de conèixer-lo a través de les publicacions de la periodista Tura Soler a 'El Punt Avui'. 

Aquests darrers anys, 'Crims' ha estirat alguns fils a través també de l'equip d''Ungelöst' (No resolt) de la televisió austríaca ATV davant la possibilitat que la noia fos d'aquell país. 

El dia 23 d'abril, el canal privat més important d'Àustria va emetre el capítol 'Das erhängte Mädchen' (La noia penjada), amb entrevistes elaborades pel seu equip i cedides també per 'Crims'.

Posteriorment a l’emissió del programa, la televisió austríaca va rebre un correu electrònic d'una veïna de Bolzano, a Itàlia, on apuntava que la noia sense identificar podia tractar-se d'Evi Anna Rauter de 19 anys. 

Crims es va posar en contacte amb la seva germana, que va confirmar que es tractava de la mateixa jove. També els pares ho han corroborat a través de les fotografies que la Guàrdia Civil i el forense van fer del cadàver.