Tren accidentat Sant Boi

Novetats sobre el tràgic accident entre dos trens a Sant Boi

El maquinista del tren va perdre la vida en el sinistre

Accident mortal ahir a la tarda amb la xarxa ferroviària de Catalunya implicada. Ahir 16 de maig, un tren de mercaderies va descarrilar entre les estacions de Sant Boi i Molí Nou. 

Un vagó d'un tren de potassa es va accidentar a l'entrada de l'estació de Sant Boi d'FGC i, malauradament, va impactar contra la cabina d'un tren de viatgers que sortia en aquell moment de l'estació.

A causa del greu xoc, el maquinista del tren de viatgers ha mort. Pel que fa a les persones que es trobaven a l'interior del tren, dues van resultar ferides en estat menys greu i van ser traslladades l'hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.

A més, el sinistre va provocar 84 ferits més, però de caràcter lleu. D'aquests, 77 van ser donats d'alta in situ i sis persones van ser traslladades en estat lleu a l’Hospital de Sant Boi i una en estat lleu a l’Hospital de Viladecans.

Tots els ferits ja tenen l'alta mèdica

Tots els ferits de l'accident causat pel xoc entre dos trens de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a l'estació de Sant Boi de Llobregat aquest dilluns han estat donats d'alta. 

Així ho ha explicat la presidenta de l'empresa pública, Marta Subirà, a 'RAC1' l'endemà de l'incident que es va saldar amb un mort i una vuitantena de ferits, dels quals 9 van haver de ser hospitalitzats. 

Els tècnics de l'empresa estan treballant perquè es reprengui el servei «el més aviat possible» fet que Subirà espera que «pugui ser en les pròximes hores». 

Les vies no estaven en mal estat

D'altra banda, la presidenta de Ferrocarrils ha afirmat que no els consten queixes de maquinistes per mal estat de les vies.

De la mateixa manera, Subirà ha volgut «desmentir» que l'accident pogués ser causat per un problema en el canvi d'agulles perquè en aquest tram no n'hi ha. 

A més, ha insistit que tampoc han tingut «cap queixa per mal estat de la situació de la via en aquest tram». «No entenem d'on ve aquesta informació», ha dit la presidenta de FGC.

Subirà ha admès que els fets són «un cop molt dur» per l'empresa, que no havia patit mai un accident mortal en els seus 40 anys d'història. 

La presidenta de l'empresa ha dit que cal obrir una investigació interna i també externa, per la via judicial, que examini la caixa negra del tren per determinar la causa de l'accident.