Un vagó d'un tren de mercaderies encastat amb la cabina d'un tren de passatgers a l'entrada de l'estació de Sant Boi

La petició d'última hora per l'accident de tren mortal de Sant Boi

Demanen obrir una investigació per aclarir els fets

Un xoc entre un tren de mercaderies i un de passatgers a Sant Boi de Llobregat va deixar ahir, 16 de maig, un mort i més de 80 persones ferides, de les quals nou van haver de ser hospitalitzades. Ara la situació ja s'està normalitzant i els ferits han rebut l'alta hospitalària, però CCOO demana que s'obri una investigació per aclarir les causes d'aquest accident

El comitè sindical de CCOO a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha expressat en un comunicat que «estarem molt atents a les investigacions que estan obertes, i que a hores d'ara encara han de determinar les causes». A més, han demanat «privacitat i reputació» per als treballadors afectats.

Investigacions obertes

Lourdes Rivallo, presidenta de FGC, ha volgut aclarir que ja s'ha obert una investigació. Tanmateix, ha assegurat que encara massa aviat per poder determinar les causes de l'accident. També ha volgut remarcar que el lloc on es va produir el descarrilament era una zona amb restriccions de velocitat.

Per tant, sembla que s'haurà d'esperar una mica més abans de poder solucionar aquest cas. No obstant això, el jutge d'instrucció número 5 de Sant Boi de Llobregat, en funcions de guàrdia, ha obert diligències sobre l'accident ferroviari, però el jutjat està pendent de rebre més informació dels Mossos d'Esquadra.

Tren accidentat Sant Boi
Aquest accident ha deixat una víctima mortal i més de 80 ferits | ACN

Un usuari habitual del tren accidentat també va voler denunciar la situació. «Cada dia veig el tren de mercaderies amb què va haver-hi el xoc, i sempre penso que va a tot drap», explicava.

Missatges de suport per la família del maquinista

Des del comitè sindical de CCOO també han volgut aprofitar el comunicat per fer arribar «el més sincer condol» a la família i amics del maquinista, víctima mortal d'aquest terrible accident.

Les xarxes socials també s'han omplert de missatges de suport pels éssers estimats del difunt treballador. Així, Yolanda Díaz, entre d'altres, manifestava «tot el suport i la solidaritat amb la família i els companys del maquinista que ha perdut la vida».