Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una habitació d'hospital amb els llits buits

Ariadna, la jove espanyola malalta de càncer i víctima dels errors mèdics

Ariadna Caballero denuncia una presumpta negligència mèdica d'un hospital madrileny

Ariadna Caballero, una jove de 22 anys, ha tingut, sense saber-ho, una esponja quirúrgica de mig centímetre al coll durant dos anys. Al 2019 la van operar d'un limfoma de Hodgkin a l'Hospital del Henares, a Coslada, i per error li van deixar la gasa dins.

Al maig, la van tornar a operar i els metges es van adonar que el bony sospitós creixia i li havia provocat un quist. Resulta que li havien administrat massa cicles de quimioteràpia i radioteràpia sense que ho requerís, revela 'El Mundo'.

Tot i que el centre la va tranquil·litzar, Ariadna desconeixia les conseqüències d'aquest error mèdic tan greu. A més, ha perdut la feina pel llarg tractament que ha dut a terme.

La jove ja té preparada la denúncia contra l'hospital, i el seu cas se suma a unes altres negligències mèdiques suposadament comeses allà. A molts els ha costat la vida i a dos d'ells els ha deixat seqüeles importants.

Ariadna, natural de San Fernando d'Henares, treballava en una empresa de seguretat i alarmes. Els primers mesos de 2019, la jove es va començar a trobar malament. «M'esgotava, estava molt cansada, i en unes anàlisis em van dir que tenia tots els valors triplicats», explica.

Finalment, una prova mèdica va determinar que tenia un limfoma de Hodgkin al coll, un tipus de càncer que es crea en el sistema limfàtic.

 

El dur relat d'Ariadna Caballero

Al juliol de 2019, la jove va ser operada a l'hospital de Coslada i, després de l'operació, es va haver de sotmetre a quimioteràpia. «Vaig passar per sis cicles dobles, però després van decidir donar-me'n més perquè el bony al coll no es reduïa. També vaig estar anant a l'hospital per a sessions de radioteràpia durant dos mesos», confessa la jove.

«Els resultats de les anàlisis de sang ja eren bons, però tot i així em van fer un PET-TAC. Em van dir que era un diagnòstic per la imatge en què t'injecten medicaments i fan que brilli la part cancerígena».

«Aquesta prova em va deixar 'KO' durant diverses setmanes, i després em van ficar una càmera pel nas i em van explicar que havien de fer-me una biòpsia», descriu la jove.

A l'abril, un dels otorrinos del centre va decidir tornar a intervenir el suposat tumor perquè no remetia. «Pensaven que el càncer s'havia reproduït, ja que el bony havia crescut diversos mil·límetres. Em vaig disgustar molt».

«Era al·lucinant, i a sobre em van explicar que no passava res»

«Una altra anestèsia, una altra operació, més dies d'intranquil·litat per a tota la meva família i per a mi, i a sobre em van dir que m'havien de donar més quimio», explica. Quan li van obrir el coll, van veure un cos estrany groguenc de tot just cinc mil·límetres. Estava curada, en principi, però quan van veure l'esponja, van creure just el contrari.

«Quan m'ho van dir, no donava crèdit. Era al·lucinant, a sobre em van explicar que no passava res i que el càncer ja s'havia curat de sobres. Vaig demanar explicacions i van assenyalar que era culpa de l'oncòloga, però ella m'ha dit que els responsables van ser els cirurgians que em van operar».

«Sí, em van comentar que em podia haver estalviat diversos cicles de quimio i que podria haver tingut una infecció molt greu per l'esponja. A més, en cas que torni a tenir un càncer, m'han dit que estic al límit en tractaments futurs», explica la jove.

«Estic molt indignada. Em podria haver passat qualsevol cosa. Només vull denunciar tot el que he patit i unir-me a totes les famílies que han perdut els seus familiars per culpa de la presumpta mala praxi», sentencia.

D'altra banda, l'hospital no ha fet cap tipus de manifestació al respecte d'aquest cas, segons apunten des del diari 'El Mundo'. Això sí, afirmen que estan a disposició de la família i de la justícia.