Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge panorama amb diversos equips de recerca per trobar la nena de 9 anys desapareguda al pantà de Madrid

Troben el cos sense vida de la nena de 9 anys que va caure a un pantà de Madrid

S'ha obert una investigació judicial per aclarir que va passar

Els equips de rescat ha confirmat que el cos sense vida de Clara, la nena de 9 anys que va caure a un pantà de Madrid, ha estat localitzat.

Així ho haurien confirmat fonts pròximes al cas a l'Agència EFE. Cal recordar que es treballava per trobar el seu cadàver des de dimarts passat. Hauria estat llavors quan hauria caigut a l'aigua de l'embassament de San Juan, a la zona del municipi de San Martín de Valdeiglesias.

No s'ha donat a conèixer amb detalls on hauria estat localitzada la petita. Sí que s'ha confirmat que s'està a l'espera que el jutge autoritzi l'aixecament del cos. També s'ha posat en coneixement a la família de la mort.

Tot va començar, com dèiem, el passat 29 de juny. Aquell dia la petita de 9 anys es trobava amb la seva família en aquesta popular zona de bany de sud-oest de Madrid. Com moltes altres vegades, van aprofitar aquests dies de calor per anar a refrescar-se a una de les platges d'interior més concorregudes d'Espanya.

En el moment en què va caure a l'aigua, Clara es trobaria al costat d'altres nens en una espècie de plataforma o taula de fusta. Aquesta estaria lligada a una embarcació pneumàtica que conduïa la seva pròpia tieta.

No se sap que va poder ocórrer exactament, però hi va haver un moment en què els seus familiars la van perdre de vista. Van donar ràpidament per fet que havia caigut a l'aigua. Ells mateixos confirmaven que la petita no portava posat cap mena de flotador o salvavides.

La menor hauria caigut a l'aigua per la velocitat a la qual anava l'embarcació o perquè es va marejar. De manera immediata, van donar la volta per mirar de trobar-la. Malauradament no van tenir èxit.

Eren ja dos quarts de set la tarda quan es va donar l'avís a emergències. Es van mobilitzar llavors tots els recursos possibles per iniciar la recerca de la nena de 9 anys. Finalment, el dispositiu ha acabat aquest diumenge confirmant el tràgic desenllaç.

Diversos dies de recerca incansable per aigua i aire

Fins a aquest conegut pantà madrileny es van traslladar efectius dels Bombers de la Comunitat de Madrid. També van fer acte de presència efectius de la Guàrdia Civil, Creu Roja, Protecció Civil i Policia Local.

En el dispositiu van participar membres del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil. Aquests es van encarregar, al costat dels bombers, de realitzar les tasques de recerca a l'aigua. Els primers submergint-se i buscant al fons i els segons per la superfície.

Agents forestals també van participar de la recerca, rastrejant tots els marges de l'embassament per si el cos estava enganxat. Des de la Policia Local de Madrid, van aportar diversos drons per intentar trobar-la per l'aire.

Els treballs han estat molt complexos, ja que es tracta d'una zona amb aigües de molt poca visibilitat i molta profunditat. En algunes zones hi havia fins a 20 metres, fet que va obligar a utilitzar un sonar.

Un jutge ha obert una investigació sobre el cas

Els esforços dels equips de rescat es premiaven aquest diumenge amb la localització del cos de la nena. En les últimes hores, un jutge de Navalcarnero ha obert diligències pel cas de la Clara.

El magistrat intentarà aclarir què va passar en el moment en què la petita es va precipitar a l'aigua. La Guàrdia Civil ja havia pres declaració a la tieta que conduïa l'embarcació.