Les armilles de la Guàrdia Urbana de BCN també es desintegren per mala qualitat

La denúncia del sindicat majoritari del cos arriba l'endemà de la informació de 'CatalunyaDiari' sobre les armilles antibales dels Mossos, també en mal estat

La Guàrdia Urbana de Barcelona, des del seu sindicat SAPOL, el majoritari al cos de la policia de la ciutat, ha denunciat aquest dimarts, 25 de setembre, que també tenen les mateixes armilles balístiques que els Mossos i que a ells també se'ls hi desintegren, posant en risc als agents. La denúncia de SAP arriba l'endemà de la publicació per part de CatalunyaDiari d'aquesta problemàtica denunciada per diversos Mossos de l'ARRO de Girona que van veure que les seves armilles s'havien podrit  i havien perdut efectivitat davant d'un possible atac.

S'han fet malbé en molt poc temps

SAPOL, que ha fet públiques imatges semblants a les de les armilles dels Mossos, ha denunciat la mala qualitat de les armilles que l'Ajuntament de Barcelona va comprar per entregar als agents. Tots els serveis de la policia de la ciutat, des dels agents de seguretat ciutadana fins als agents d'investigació que treballen de paisà,  porten aquestes armilles i en «molt poc temps», tal com denuncia el portaveu de SAPOL, Jordi Rodríguez, s'han fet malbé i les plaques s'han obert i alguns s'han podrit. Igual com va passar amb Mossos, les armilles de la Guàrdia Urbana que s'han fet malbé eren de diferents unitats, fet que fa pensar que no es tracta del mal estat d'un lot o d'una talla concreta sinó que  es tracta d'un defecte de fabricació que afecta la majoria de productes de la marca FECSA, que proveïx les armilles a Guàrdia Urbana i a Mossos d'Esquadra.

Imatge d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb la nova uniformitat.
Imatge d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb la nova uniformitat. | CatalunyaDiari.cat

 

El portaveu de SAPOL ha explicat que des de la Unitat d'Armes de la Guàrdia Urbana, la que s'encarrega de la gestió d'aquest tipus controls, s'ha demanat als agents que revisin les armilles i que si estan fetes malbé, que les entreguin per tal de poder ser canviades. De totes maneres, i tal com ha reconegut Rodríguez, no n'hi ha en estoc i fins que no se'n comprin de noves, han donat als agents unes armilles antigues que s'havien posat de dotació als vehicles patrulla.

SAPOL carrega contra l'alcaldessa Ada Colau

Des del sindicat que s'ha denunciat la problemàtica a la Guàrdia Urbana s'assegura que va costar gairebé tres anys que el consistori comprés les armilles i que ara es veu que no compleixen amb les clàusules de la contractació. «Es trenquen les costures interiors, principalment a l'altura del coll deixant el paquet balístic a la vista, quan ha d'estar termo segellat i impermeable per a la seva durabilitat i eficàcia», ha recordat SAPOL en una carta enviada a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i al comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens.

Rodríguez acusa Colau de no prendre's seriosament la seguretat dels seus agents. «A la premsa ven que tenim les tecnologies més avançades i que som una policia moderna i la realitat és que ens falten moltíssims efectius i material», s'assegura des de SAPOL.