Arnau París ha guanyat Masterchef 9 amb un retorn a les arrels catalanes.

Un català guanya Masterchef 9 amb un homenatge a les seves arrels

El barceloní Arnau París, que competia amb una altra catalana, Meritxell Rodas, ha recordat les arrels gastronòmiques dels seus avis

La novena edició de Masterchef ha arribat a la fi i, amb ella, se n'ha sabut el guanyador. La victòria es discutia entre Arnau i Meri, els dos finalistes, ambdós catalans. En un marge de temps de dues hores, els dos aspirants havien de cuinar el menú complet, que constava d'un entrant, un plat principal i uns postres. La disputa va ser tensa durant tota la nit, i és que, de fet, el jurat va reconèixer l'alt nivell que van demostrar ambdós participants.

Tanmateix, la balança s'havia de decantar cap a un dels costats. I finalment, ha estat Arnau París qui s'ha guanyat els qui tenien la responsabilitat de decidir el guanyador. Ho ha fet d'una manera curiosa, traient suc de la seva identitat. Arnau París ha recordat les seves arrels, la cultura culinària i gastronòmica dels seus avis que, segons ell mateix, «girava entorn el producte».

Un menú que actualitza les arrels culinàries catalanes del vencedor

Després d'explicar el caràcter, precisament l'esmentat, del menú que havia de desenvolupar, París es va posar a la feina. Va començar amb una coca de crema de pebrot i verat marinat com a entrant. D'acord amb l'aspirant barceloní, amb aquest plat tornava als orígens, inspirat pels aliments que s'emportaven els seus avis quan anaven a treballar la terra. I així, encara que tant Dabiz Muñoz com Jordi Cruz van coincidir que la ració era escassa, París es va endur el vistiplau i la felicitació del jurat, tant pel gust com per la presentació.

Després de l'entrant, Arnau París va sorprendre encara més el jurat, amb un 'carpaccio' de gambot amb aire de llima, anomenat 'Bosque'. Un altre plat d'arrel tradicional, que va valorar especialment Dabiz Muñoz, que celebrava que París hagués apostat per la tradició culinària en una final com aquesta. Per últim, Arnau tancava la participació a la novena edició de Masterchef amb una crema catalana en textura amb gelat de moscatell de postres. Tot un tancament tradicional, encara més que l'entrant i el principal. I així, tant o més arriscada.

Pepe Rodríguez va oferir la seva enhorabona al barceloní per la seva feina: «Són uns molt bons postres. M'agrada perquè dóna moltes sensacions. Textures fredes, algunes encara més fredes i punts, inclús, de pebre. És una visió de la crema catalana del segle XXI. Felicitats». Així, després d'uns minuts de tensió, el jurat va determinar que Arnau havia de ser el vencedor de Masterchef 9. Arnau s'emportava la satisfacció, un trofeu, l'oportunitat de publicar el seu llibre de receptes i cent mil euros. «És un somni inexplicable», declarava París.