Els Mossos d'Esquadra realitzen un control rutinari a Tarragona

Roba a un bar d'una ciutat catalana: més de 19.000 euros en una motxilla

A Roses els Mossos van interceptar l'home i van recuperar els diners

Un veí de Castelló d'Empúries va robar una motxilla amb 19.225 euros el 10 de juliol en un bar de Roses, a l'Alt Empordà. L'home de 36 anys i de nacionalitat espanyola va fugir, però els Mossos d'Esquadra el van detenir sense la bossa.

Els fets que van tenir lloc durant la mitja nit del diumenge, quan s'estava finalitzant la jornada laboral de l'establiment. Així doncs, dins la motxilla hi havia tota la recaptació del bar.

La parella de Mossos que patrullaven de paisà van sentir un crit d'auxili que havia fet el propietari del local de Roses. La policia s'hi va apropar i van veure com un home amb una gorra fosca marxava corrents del bar en direcció a l'avinguda de Rhode.

La persecució va ser a dues bandes. Un dels agents el va perseguir corrents, mentre l'altre els seguia amb el cotxe patrulla. L'autor del furt va ser aturat pel policia que anava a peu i va ser reduït al carrer Caravel·la.

En el moment de la detenció l'home no duia la motxilla, tot i que l'amo del local afirmava que li havia robat. Això no obstant, els Mossos van trobar-la amagada en una zona comunitària que tenia l'establiment.

 

Els Mossos van trobar la bossa amb 19.255 euros embolicada amb una tovallola

Segons les investigacions posteriors, es va esclarir que el lladre havia consumit al bar abans de robar la bossa. L'home havia localitzat una finestra que accedia un pati comunitari del local amb altres edificis. Des de la zona comunal, va poder arribar a la cuina i altres estances.

A més, en aquell espai comunitari va ser on va amagar la motxilla embolicada amb una tovallola. L'amagatall era just darrere el mur d'una de les terrasses dels habitatges que eren contigus al bar gràcies al pati compartit. Dins de l'objecte robat hi havia els 19.255 euros íntegres.

Un cop detingut l'autor dels fets al Passeig Marítim, els Mossos d'Esquadra van retornar els diners i la motxilla al propietari del bar.

L'11 de juliol el detingut, que tenia antecedents varis, va estar davant el jutjat en funcions de guàrdia de Figueres. Aquell mateix diumenge es va declarar a l'acusat amb llibertat amb càrrecs.