Un camió de bombers

Nou incendi a Collserola, a tocar de Barcelona: El tretzè de l'any

El foc, extingit aquest mateix matí, ha obligat a tallar el trànsit a alguns carrers del barri de Sarrià | Amb més de 17 hectàrees cremades aquest 2021, ja s'ha superat la superfície cremada a la Serra l’any 2020

Enèsim ensurt a la muntanya de Collserola. Enèsim incendi forestal al massís que voreja Barcelona aquest 2021. Aquest dimecres s'ha originat un incendi al peu de la serra, a la carretera de Sarrià a Vallvidrera. El foc, per tant, ha cremat a la part oriental de la muntanya, però ha quedat extingit poc després d'encendre's.

El foc ha obligat a tallar alguns carrers de la ciutat

Al punt del foc s'hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers de Barcelona, que han treballat des de primera hora en les tasques d'extinció de l'incendi. De fet, el lloc on s'ha originat l'incendi és habitat, proper a instal·lacions i a vies transitades.

En aquest sentit, ha estat necessari tallar el trànsit a la carretera de les Aigües amb el Pla dels Maduixers, al carrer Bellesguard i al de Palafolls, totes elles vies situades en direcció nord del punt on ha començat el foc.

Prop de disset hectàrees cremades 

No fa ni tan sols una setmana, es declarava un altre incendi forestal menut a la mateixa serra de Collserola. Va ser el divendres 9 de juliol a una zona propera a la de l'incendi d'aquest matí. En aquell cas, les flames, estabilitzades cap al migdia, van obligar a tallar el trànsit també a la carretera de Vallvidrera i a la BV-1468, la carretera de Molins de Rei.

Un mes abans, el 8 de juny, es declarava l'incendi, de moment, més significatiu i extensiu de la temporada, que va cremar una dotzena d'hectàrees. El primer foc a la serra barcelonina es va produir el mes d’abril, i fins al dia 8 de juny, els Agents Rurals compten prop de disset hectàrees cremades en tot l'any en tretze incendis diferents. Amb aquestes dades, a les quals caldria sumar la superfície cremada en els dos darres incendis, a mitjan 2021 ja s’ha superat la superfície cremada a Collserola l’any 2020.

Un total de set incendis s'han originat per negligències: tres per ús de material pirotècnic, un per cremar deixalles, un per cuinar, un per una crema de restes de jardineria i un per un ritual. De la resta, dos han estat intencionats i dos més encara estan sent investigats. De fet, el passat 7 de juliol, el jutjat d'instrucció 27 de Barcelona va decretar presó provisional sense fiança per a un home que presumptament va provocar diversos focs a Collserola.