Imatge d'un pintor.

Es disfressa de pintor a Girona i l'assalta a casa seva: la lliga i li tapa els ulls

Fins que el seu marit va arribar a casa no es va poder alliberar

Terrible succés a Girona. Un home, disfressat de pintor, va abordar una anciana a casa seva per a saquejar el seu pis. L'acusat, que va perpetrar l'acció el 10 de març de 2015, va colpejar la víctima, li va tapar ulls i boca amb cinta adhesiva i la va lligar de mans i peus. 

Ara, l'Audiència de Girona ha condemnat a 3 anys i 9 mesos de presó i multa de 75 euros al lladre que va perpetrar l'assalt violent a casa de l'anciana a Girona disfressat de pintor. 

Inicialment s'enfrontava a 10 anys de presó però fiscalia, acusació i defensa han arribat a un acord per aplicar-li una atenuant qualificada de dilacions indegudes pel temps que el cas ha trigat a arribar a judici. 

Li va tapar els ulls i la boca amb cinta adhesiva

L'acusat ha reconegut que va irrompre al domicili cap a dos quarts d'onze del matí, va colpejar la víctima, li va tapar ulls i boca amb cinta adhesiva i la va lligar de mans i peus mentre saquejava el pis. El tribunal també ha acordat substituir la pena de presó per l'expulsió del país.

La fiscalia demanava inicialment per a l'acusat, que ha arribat a la sala de vistes emmanillat i custodiat pels Mossos d'Esquadra, 10 anys de presó i 600 euros de multa per un delicte de robatori amb violència en casa habitada, un delicte de detenció il·legal i un delicte lleu de lesions.

Fiscalia, acusació i la defensa de l'acusat, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, han arribat a un acord que s'ha traduït en una rebaixa de la pena per l'aplicació de l'atenuant qualificada de dilacions indegudes. La secció tercera de l'Audiència de Girona l'ha condemnat de viva veu.

Disfressats de pintors

L'acusat ha reconegut que cap a dos quarts d'onze del matí del 10 de març del 2015, juntament amb un altre lladre que no s'ha pogut identificar, va anar amb una furgoneta a un pis del carrer Marquès Caldes de Montbui de Girona. Un cop allà, i disfressats de pintors, van tocar el timbre de casa de la víctima.

▶️ Espectacular incendi en un edifici a Barcelona: 4 persones ferides

Mentre saquejaven el pis, van atemorir la víctima dient-li si volia «viure o morir» amb l'objectiu que la víctima digués on tenia més diners. 

Després d'aconseguir el botí, van lligar una cama de la dona a la pota d'una taula per evitar que pogués demanar ajuda: «La van deixar completament immobilitzada i incapacitada».

Fins que el seu marit va arribar a casa no es va poder alliberar.