Fotomuntatge de Vera i el lloc de l'accident del castell inflable a Mislata

Vera, la nena de 4 anys que va morir a prop de Catalunya per una mentida

La seva família vol que els culpables paguin per la seva irresponsabilitat

Ja han passat 100 dies des que va tenir lloc la tragèdia del castell inflable de la fira nadalenca de Mislata (València). Una forta ràfega de vent va arrasar l'atracció i amb això la vida de Vera. A hores d'ara els seus familiars continuen lluitant perquè es faci justícia.

La petita només volia divertir-se

Vera tenia 4 anys quan va morir per les ferides que va patir després del fatal incident. De fet, aquests dies han estat un veritable patiment per a la família, ja que els seus pares no volen que el somriure de la seva filla quedi a l'oblit.

Per això, són nombroses les imatges que comparteixen perquè la història de la seva petita arribi a tots els racons del món. Així, la família de la petita no vol que la mort de Vera hagi estat en va i reclamen Justícia perquè es castigui els culpables d'una tragèdia que estan convençuts que es podria haver evitat.

Imatge del castell inflable de la Fira de Mislata completament destrossat
Així va quedar l'inflable després de la tragèdia | EUROPA PRESS

«Ni en 100 milions d'anys oblidarem el somriure, la bondat i l'alegria. Ens va ensenyar més coses de les que va tenir temps d'aprendre en aquest món inhumà i egoista. Des de la nostra fragilitat, seguim lluitant per fer-li justícia», assenyalen els seus pares.

«Una amiga de la meva filla diu que vol anar al cel a rescatar-la, una altra presumeix que la seva amiga és un àngel, un altre amic diu que és una estrella... Aquesta és la màgia dels nens i nenes de 4 anys. Lliçons d'humanitat», afegeix la mare de Vera.

Els responsables han de pagar

Com li van prometre a la seva filla, faran tot el possible i arribaran fins on calgui perquè els responsables paguin per la mort de la seva filla. «Estem convençuts que es va poder evitar», assenyalen.

Veïns de Mislata fent un minut de silenci per les nenes que han mort arran de l'accident
L'ajuntament de Mislata va mostrar dolor després de la mort de Vera | Twitter

«Una norma severa i un càstig exemplar als que menyspreen la seguretat dels nens i nenes i evitarien negligències que costen vides», ha escrit aquests dies el seu pare a les xarxes socials.

Ningú va comprovar la seguretat de l'atracció infantil

Res feia presagiar el trist moment que viuria aquella desagradable tarda del 4 de gener la localitat de Mislata. El vent bufava amb gran força i el castell inflable en què jugaven diversos menors es va enlairar del terra des de la zona central.

Els pares es van acostar ràpidament per subjectar l'atracció a terra, però els seus esforços van ser en va. El castell va sortir volant sense donar temps a treure els nens del seu interior. Diversos van resultar ferits, però la pitjor part se la van emportar Cayetana i Vera de 8 i 4 anys, que van morir poc després a l'hospital per les ferides causades.

Fotomuntatge de Cayetana i Vera, les nenes que van morir al tràgic accident de Mislata
Cayetana i Vera van perdre la vida en sortir volant l'inflable on jugaven | Cedida

Durant aquests tres últims mesos, el Grup d'Homicidis de la Policia Nacional ha constatat irregularitats a l'ancoratge de l'atracció. Segons sembla, el castell inflable estava subjecte amb cordes deteriorades i trencades.

Però no només això. L'enginyer que devia haver supervisat la instal·lació infantil no es va desplaçar fins al lloc on estava ubicat, encara que així ho va assenyalar en un primer moment. Així doncs, la policia ha comprovat que va mentir després d'analitzar el posicionament del seu telèfon mòbil.

«Un inflable deixat anar en una fira que va ser revisada a 180 km de distància. La mort de dues nenes, i no són les primeres, és motiu suficient per convertir en prioritat la seguretat de les atraccions infantils», ha assenyalat recentment el pare de Vera.

 

La investigació continua en curs

Aquesta setmana, la titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Mislata va acordar la citació del propietari del castell inflable. Així mateix, també la d'un altre responsable i l'enginyer tècnic que va signar els certificats de la instal·lació d'aquesta atracció de la fira.

Efectius d'emergències al lloc de l'accident del castell inflable de Mislata
Els serveis d'emergència van acudir al lloc dels fets, però van poder fer poc per la petita | Emergències

El sogre del responsable de l'atracció és el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris d'Atraccions de Fira i Parcs. I a més a més, és un conegut firaire de la zona i treballa amb multitud d'ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

Segons el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJ-CV), la jutgessa ha adoptat aquesta decisió en el marc d'unes diligències prèvies. Aquestes estan obertes per dos delictes d'homicidi per imprudència i lesions per imprudència, sens perjudici de qualificació ulterior.

En aquests tres mesos, la titular del jutjat també ha citat els pares de les víctimes, tant de les víctimes mortals com de les lesionades. L'objectiu no és altre que fer-los el corresponent oferiment d'accions. Per últim, s'ha pres declaració a diversos testimonis que van presenciar el fatal incident.