Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Assalten amb violència un home gran en cadira de rodes en un autobús a Barcelona

Quatre individus han intentat robar el mòbil a la víctima, sense èxit

Nou episodi de violència a la ciutat de Barcelona. Aquesta vegada un grup d'homes ha assaltat una persona gran en un autobús que circulava per l'Avinguda Diagonal. Segons han explicat fonts dels Mossos d'Esquadra a 'Metrópoli Abierta', quatre individus haurien assaltat amb violència l'home, d'edat avançada i amb cadira de rodes, per robar-li el telèfon mòbil, just quan l'autobús passava per la plaça de les Glòries.

Però finalment els delinqüents no aconseguien el seu objectiu el matí d'aquest dimecres. Primer, perquè l'home s'ha defensat en un primer moment i ha aconseguit evitar que el robessin. I segon, perquè després d'evitar-ho, quan els individus l'han començat a insultar, un mosso fora de servei que casualment es trobava també al mateix autobús intervenia i demanava reforç policial per aturar els lladres.

Els individus, segons el mitjà citat, són tres homes de nacionalitat colombiana de 21, 22 i 23 anys, i un quart home, de nacionalitat cubana, de 57 anys. Tots tres han estat detinguts i es troben sota custòdia a la comissaria de policia de Les Corts.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Roben amb violència en dos prostíbuls i agredeixen sexualment dues dones en un dels locals 

Els Mossos han detingut sis integrants d'un grup especialitzat en robatoris violents que van assaltar dos prostíbuls a Barcelona i un a Terrassa. Un d'ells va agredir sexualment dues treballadores en un dels locals. Dos dels detinguts han ingressat a presó. La investigació es remunta al 22 de setembre del 2020, quan la Unitat Central d'Agressions Sexuals va tenir coneixement d'un robatori amb violència i intimidació en un prostíbul de Terrassa, a l'interior del qual hi havia tres treballadores.

Els autors van amenaçar les víctimes amb ganivets i es van endur aparells de telefonia, joies i diners en efectiu. A més, van agredir sexualment dues de les treballadores. Els Mossos han destacat que van fer ús de «violència extrema» i les agressions sexuals es van produir de manera «especialment vexatòria».Les investigacions policials van permetre identificar dos joves d'origen dominicà que tenien relació amb una de les treballadores del prostíbul, la qual hauria facilitat la informació prèvia. Posteriorment, els agents van detectar dos assalts més, un en un local on s'exercia també la prostitució i un altre en un pis particular, els dos a Barcelona. Aquests assalts van tenir lloc el 27 d'agost i el 2 de desembre de l'any passat i els autors també eren joves d'origen dominicà que feien servir la violència amb les víctimes. En concret, les lligaven amb brides i les amenaçaven amb un ganivet i una pistola i s'enduien diners en efectiu.Els agents van establir que hi havia punts de connexió entre els robatoris. Per exemple, l'assalt a les víctimes sempre seguia el mateix patró, els autors eren joves d'origen dominicà que generaven una gran intimidació en les víctimes, les amenaçaven amb ganivets i, algun cop, també amb armes de foc. A més, tota la seqüència es portava a terme en un context de violència que en molts casos era extrema.Finalment, el 14 de desembre de l'any passat i sota la tutela del jutjat número 4 de Terrassa, agents de la Unitat Central d'Agressions Sexuals i del Grup de Robatoris Especialitzats van establir un dispositiu policial que va permetre detenir dos dels investigats. Posteriorment, i en diferents fases, els Mossos han detingut quatre persones vinculades amb l'assalt i a altres robatoris violents a domicili.