L'Estela, la dona assassinada a Barcelona tres dies després d'haver-se promès

En Didier (27 anys, hondureny) ha matat la dona (35 anys, hondurenya) després d'una baralla de matinada al carrer de Vallcivera | Havien estat al bar de la plaça fins instants abans de la discussió

Després d'estar asseguts a la terrassa de la plaça Verda de la Zona Nord, a Ciutat Meridiana, en un bar on es reuneixen tots els veïns a passar les hores i arreplegar una mica de fresca; a les tres de la matinada d'aquest dimecres, 23 d'agost, en Didier i l'Estela van marxar cap a casa seva. Primer va marxar ella i al cap de menys de deu minuts ho va fer ell, han explicat diversos veïns a CatalunyaDiari. Viuen amb una altra parella al primer pis del número 22 del carrer de Vallcivera, només havien de sortir de la plaça per un dels petits passos per sota de les cases i ja arriben al seu bloc.  Quan ell va arribar al pis els veïns van sentir crits, però no hi van donar importància. Alguns d'ells, com la parella, ja estaven marxant i el bar estava tancant, i van anar a dormir.

La història l'han conegut aquest matí, quan han sabut que una ambulància es va emportar la noia fins a la Vall d'Hebron al voltant de les quatre de la matinada després de ser agredida per la seva parella. Avui al migdia, per culpa de la greu ferida que tenia a la panxa, ha acabat morint. Molts veïns ho han anat coneixent quan han arribat els periodistes  a la plaça que havien compartit amb la parella feia poques hores.

El rastre de sang a la porta de casa de la parella, el Didier i l'Estela, a Ciutat Meridiana.
El rastre de sang a la porta de casa de la parella, el Didier i l'Estela, a Ciutat Meridiana. | Guillem RS

 

Greument ferida per arma blanca

En Didier C. té 27 anys, és de nacionalitat hondurenya i vivia amb l'Estela I., de 35 anys, també hondurenya, i dos familiars més. Després de ser al bar de sota casa, «El racó de la Iaia», van pujar i va ser quan es va iniciar la baralla.  Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, una de les persones que vivien amb ells al pis van trucar a la policia quan es va iniciar l'agressió. En arribar la policia, la dona estava en una habitació de la casa amb una greu ferida a l'estómac i va haver de ser traslladada d'urgència a la Vall d'Hebron, on ha mort aquest migdia. La dona tenia altres ferides, de quan es va defensar de l'agressió del Didier. Ell ha quedat detingut i l'Estela s'ha convertit en una nova víctima de la xacra de la violència masclista.

Didier, l'home que presumptament ha matat a la seva parella a Barcelona aquest 23 d'agost.
Didier, l'home que presumptament ha matat a la seva parella a Barcelona aquest 23 d'agost. | Guillem RS

 

Davant del número 22 del carrer Vallcivera hi havia un rastre de sang. Alguns veïns asseguren que l'agressió va començar a l'exterior i va acabar a l'interior del pis, des d'on un dels seus companys de pis, que també són família d'ella, van avisar a la policia. La Divisió d'Investigació Criminal de Barcelona ha iniciat les investigacions per esclarir què va passar abans de la discussió. Didier C., acusat per la policia catalana d'homicidi, passarà a disposició judicial les pròximes hores. Es preveu que després de declarar, sigui ingresast a presó.

Els veïns no s'ho expliquen

La parella era molt coneguda a la zona d'aquests pisos on conviuen veïns de tota la vida i nous veïns, la majoria llatins, que fa pocs anys que s'hi han instal·lat. En Didier i l'Estela vivien amb una altra parella, familiar d'ella, i feia temps que buscaven poder llogar un pis per ells sols també al voltant de la plaça Verda. Els dos tenien feina, els matins no eren pel barri, anaven a treballar i tornaven amb autobús a la tarda i llavors baixaven al bar, on es relacionaven amb tothom, assegura una veïna a CatalunyaDiari. «No ens ho podem creure», assegura un noi llatí que porta el bar de sota casa. Coneixia al noi, i ell i la seva parella eren amics de l'Estela. «Estaven molt units», reconeix, i insisteix que mai va veure res estrany, cap baralla ni cap crit.

Igual que ell, també dues dones, del barri, que també els tenien vistos del bar, expliquen el mateix, que sempre estaven junts, que baixaven a la plaça junts, que mai havien sentit crits ni cap baralla entre ells. La Carmen, que fa més de 30 anys que viu al barri, tot i que asseguren que les coses han canviat, encara és un lloc segur per viure. «Tothom es respecta, hi ha alguna baralla de tant en tant, com a tot arreu, però és un lloc agradable per viure», ha explicat. Anaven baixant al carrer diversos veïns, que després de veure les imatges dels dos al mòbil d'una veïna, confirmaven que els coneixien; alguns de vista i alguns d'altres d'haver-hi compartit estona al bar.

Un grups de veïns mira el mòbil amb la fotografia de la noia morta, just sota casa seva.
Un grups de veïns mira el mòbil amb la fotografia de la noia morta, just sota casa seva. | Guillem RS

 

Però tot ha canviat aquesta matinada a la plaça Verda quan en Didier ha agredit i mort a l'Estela.  La parella ja no tornarà al barri. Al pis d'ells dos hi seguia una de les familiars de l'Estela, la persona que ha trucat a la policia. Ha rebut la notícia de la mort quan tornava a ser a casa seva i plorava desconsolada. Amb les finestres obertes, els plors se sentien des del carrer, que tot i el sol que queia aquest migdia, l'ambient era glaçat.

Promesos des de feia tres dies

En Didier i l'Estela feia més de dos anys que estaven junys i, segons ha informat la policia catalana, no constaven denúncies per violència de gènere. Segons ha pogut saber CatalunyaDiari, la parella es va prometre just fa tres dies. Diumenge, 20 d'agost, els dos van decidir, després d'anys junts, casar-se. Ho van anunciar als seus amics i familiars que són a Hondures i també, des de Facebook, ella ho va explicar a tothom. A la plaça Verda, però, pocs dels seus veïns ho sabien. Només una amiga d'ella ho ha explicat.  La boda encara no tenia data, però els dos ja ho havien explicat a la família.