El terrorista de Cornellà tenia «motivació personal canalitzada religiosament»

La Fiscalia de l'Audiència Nacional, qui n'ha assumit la investigació, ho assegura en els primers passos de la investigació de l'atac a la comissaria de Cornellà

Imatge del precinte que els Mossos ha col·locat als exteriors de la comissaria de Cornellà
Imatge del precinte que els Mossos ha col·locat als exteriors d'on viva el terrorista. | Guillem RS

A poc a poc les investigacions relacionades amb l'atac d'aquest dilluns a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cornellà van avançant, segons la Fiscalia de l'Audiència Nacional s'aprecia una «motivació personal canalitzada des del punt de vista religiós» en Abdelouahab Taib, l'home d'origen algerià de 29 anys que va ser abatut aquest dilluns després d'entrar armat amb intenció de matar policies a la comissaria d'aquest municipi del Baix Llobregat. L'Audiència Nacional ha assumit la investigació de l'atac, que els Mossos l'investiguen tractant-lo d'atac terrorista.

«Marxo, inshallah, al gran lloc que és a dalt»

De les primeres investigacions sobre els fets se'n dedueix que Taib, com a resposta a la «controvèrsia personal greu» que patia per les seves tendències homosexuals va optar per trobar una mena de «redempció» i «morir matant o matar-se». Abdelouahab Taib, segons detallen els primers passos de la investigació, va enviar un missatge de WhatsApp a la seva exparella que li deia que «marxo, inshallah (traduït: si Déu vol), al gran lloc que és a dalt». Des de la Fiscalia de l'Audiència Nacional s'adverteix així mateix que la investigació es troba ara només al començament i que no es pot confirmar ni acreditar cap conclusió definitiva.

Un dels punts que caldrà analitzar ara són els suports informàtics que els investigadors van poder confiscar al domicili del presumpte terrorista. Entre els documents trobats, i segons algunes fonts, s'hi ha trobat propaganda gihadista i una carta de comiat, habitual abans dels actes terroristes islamistes radicals, segons han explicat alguns experts. Sobre la carta que alguns dels investigadors asseguren que és una carta de comiat, des de la Fiscalia es creu que és una oració manuscrita que la policia incardina en l'augment de l'activitat religiosa que va experimentar darrerament a causa segurament del seu dilema personal.

S'analitzaran les imatges de l'entrada del terrorista a la comissaria

La Fiscalia de l'Audiència Nacional també ha explicat que dels atestats que s'han fet arran de la neutralització del presumpte terrorista, no hi ha gravacions de tot el recorregut de l'home per la comissaria. Al vestíbul de la comissaria, i segons ha pogut saber CatalunyaDiari, hi ha una càmera que pot oferir imatges laterals de l'entrada i que també va poder enregistrar com el presumpte terrorista va saltar i entrar dintre de l'espai de recepció, protegit per un vidre antibales en una porta corredissa.

Des de l'Audiència Nacional també s'ha confirmat que la mossa que va poder repel·lir l'atac va efectuar quatre trets, tres dels quals van arribar a impactar a l'home, que finalment va caure abatut a terra. Els Mossos d'Esquadra han defensat per tercer cop l'actuació de l'agent que va poder disparar i matar el terrorista durant l'atac. El director general de la Policia assegura que l'actuació de la policia que estava a la porta va ser «congruent, proporcional i adequada». Per la seva banda, la família de l'home mort, ha demanat a un gabinet d'advocats de Barcelona investigar si es pot presentar una denúncia contra la policia pels trets que van matar a Abdelouahab Taib.


Comentaris

envia el comentari