Els Mossos defensen l'actuació de la mossa que va abatre el presumpte terrorista

La mossa va neutralitzar l'atacant en un acció «congruent, correcte, proporcional i adequada» evitant, segons el director general de la Policia, «mals majors»

Andreu J. Martínez, director general de la Policia, durant la roda de premsa.
Andreu J. Martínez, director general de la Policia, durant la roda de premsa. | Guillem RS

Després de saber-se que aquest matí la família de l'home abatut pels Mossos a Cornellà ha demanat estudiar la possibilitat de presentar una denúncia contra els Mossos per la mort d'Abdelouahab Taib, tirotejat per poder-lo neutralitzar quan va entrar armat a la comissaria de la policia catalana, el director general de la Policia, Andreu J. Martínez, ha comparegut d'urgència.

El responsable polític dels Mossos d'Esquadra ha explicat des de la seu de la Prefectura de la Policia, a la comissaria de les Corts, que mantenen, com ja van fer ahir, que l'actuació de la mossa que va neutralitzar el presumpte terrorista va ser «congruent, correcte, proporcional i adequada» davant del greu atac que va patir el cos dels Mossos d'Esquadra. Andreu J. Martínez ha relatat, de nou, com es va produir l'atac i ha recordat que l'home va entrar armat a la comissaria i ho va fer també fent proclames en àrab i de caràcter religiós. L'Audiència Nacional ha assumit el cas i els Mossos ho investiguen com un atac terrorista.

L'home no va fer cas a l'agent, abans de ser abatut

«La ràpida actuació de la mossa va evitar mal majors», ha assegurat el director general de la Policia. «L'atac va ser clarament intencionat, amb voluntat homicida contra els agents dels Mossos d'Esquadra i l'individu va irrompre a la comissaria armat», ha detallat el director, per justificar la resposta que va tenir la mossa. «L'agent va complir amb el protocol d'actuació en l'ús d'armes de foc, l'home no va atendre a les advertències de l'agent i fins i tot va augmentar el seu nivell d'agressivitat», fins que va ser abatut per la mossa, en una seqüència d'uns tres minuts que hem detallat aquest matí a CatalunyaDiari.

Andreu J. Martínez també s'ha posat a disposició de la família del presumpte terrorista per si volen tenir més informació sobre l'atac que va rebre l'agent dels Mossos i com va poder ser abatut. El director general de la Policia també ha assegurat que els familiars tenen tot el dret del món a presentar una denúncia per l'actuació però que ells, després d'analitzar-la —amb les declaracions dels agents actuants i també revisant les imatges de les càmeres de seguretat—, consideren, com també van dir ahir després dels fets, que l'actuació va ser adequada i que era l'única solució que va tenir la mossa davant del greu atac que estava patint.

Els Mossos d'Esquadra a l'entrada de la comissaria de Cornellà
Els Mossos d'Esquadra a l'entrada de la comissaria de Cornellà | Guillem RS

 

La mossa que va abatre el terrorista, declara davant del jutge

La mossa, tal com marca el protocol normal en actuacions d'aquest tipus, on es fa servir l'arma de foc i hi ha persones que resulten mortes, ha hagut de declarar avui davant del jutge que porta la instrucció del cas però en cap cas ha quedat imputada. En un primer moment, i també segons fonts policials, tal com marca el procediment habitual, la jutgessa de guàrdia de Cornellà va decretar la confiscació de l'arma i un informe de balística per saber quants cops l'agent va disparar contra el presumpte terrorista.


Comentaris

envia el comentari