Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de la policia i Cristina Cabo

L'assassinat de Cristina a Lugo fa un gir inesperat: qui és el detingut

Creuen que el sospitós i la víctima es van conèixer dissabte a la nit, i la cosa va acabar malament

La Policia Nacional ha aconseguit resoldre en temps rècord el misteriós assassinat de Cristina Cabo a Lugo. La dona de 42 anys va aparèixer morta diumenge a la nit al pis on vivia sola. La reconstrucció de les seves últimes hores amb vida ha estat clau per identificar el sospitós.

La policia ha detingut un home colombià de 30 anys com a presumpte autor de la mort de Cristina Cabo Buján. Segons avança La Voz de Galicia, el sospitós va ser delatat per una persona del seu entorn més proper. Amb la detenció, la policia dona per finalitzada la investigació.

La delació ha permès resoldre aquest cas, que inicialment semblava molt complicat. Ningú va sentir ni va veure res sospitós, ni sabien res de la víctima, ja que mantenia molt de zel al voltant de la seva vida privada. Després de la detenció, la policia ha ofert una hipòtesi principal sobre els fets.

La hipòtesi principal

Els investigadors creuen que el sospitós va conèixer Cristina dissabte a la nit, i que van acabar a casa seva després de prendre unes copes. Allí s'hauria produït el crim, en circumstàncies i per raons que es desconeixen. L'home l'hauria apunyalat fins a la mort sense aixecar sospites.

Encara s'ha de confirmar, però sembla que l'home estava planejant la fuga del país quan ha estat detingut. L'arrest s'ha produït avui, dimarts 29 de novembre a les 10.30 del matí. El detingut ha muntat un gran escàndol tant en el moment de la detenció com en arribar a la comissaria de Lugo.

Foto de Cristina Cabo Buján
Cristina Cabo va ser assassinada la matinada de dissabte a diumenge | La voz de Galicia

Avui serà interrogat per la policia, i les pròximes hores podria passar a disposició del jutge. També s'espera que es pugui fer la reconstrucció dels fets al lloc del crim. Hi ha pocs dubtes de la seva autoria, ja que han trobat objectes personals de la víctima al domicili del detingut.

Investigació ben lligada

El cas està en mans del Jutjat número 1 de Lugo, el titular del qual ha decretat el secret de sumari. Si el detingut es nega a confessar, l'interrogatori es podria allargar durant hores. Si confessa i presta declaració, el procés s'acceleraria i entre avui i demà podria comparèixer davant del jutge.

Cal recordar que els familiars de Cristina van alertar la policia perquè no en sabien res des del matí. Això fa sospitar que la dona, que presentava signes externs de violència, hauria estat assassinada de matinada. En tot cas, cap dels veïns va sentir sorolls estranys.

La policia científica va estar gairebé quatre hores al pis de la víctima, buscant empremtes que podran ser comparades amb les del detingut. També van estar demanant proves que seran incorporades a l'informe policial. Tot i la dificultat del cas, la investigació està ben lligada i hi ha proves suficients.

36 hores frenètiques

Segons la policia, el crim s'ha resolt en un temps rècord gràcies a la discreció en les actuacions. En paraules del portaveu, «va ser la pressió, la col·laboració ciutadana i la insistència el que va permetre fer la detenció». En les properes hores podrien aparèixer noves dades que donin una mica més de llum.

Han estat 36 hores frenètiques en què han revisat càmeres de seguretat, telèfons i moviments. Han interrogat veïns i persones de l'entorn social i familiar de la víctima. Per ara, no s'ha confirmat que sigui un crim masclista, i en les properes hores es podran oferir més dades sobre el cas.

Foto de Cristina Cabo
Cristina Cabo era una veïna molt estimada al seu barri | ADESPENSADOAVOFRANCISCO.COM

El ja conegut com a 'crim del carrer Quiroga' segueix commocionant els veïns del barri de La Milagrosa. Cristina hi vivia i era molt coneguda perquè regentava un negoci. Era molt estimada pel seu caràcter sempre amable, una dona riallera i treballadora que ha mort de la pitjor forma.

Tot i ser una dona molt propera també era molt reservada i ningú no coneixia gairebé res de la seva vida privada. La policia va interrogar un home que havia estat la seva parella, però va descartar ràpidament la seva implicació en els fets. Si es confirma la hipòtesi principal, estaríem davant d'un nou cas de violència contra les dones.

Cristina era una dona molt implicada a la causa del feminisme, ja que formava part de la plataforma de dones de Lugo. Des del col·lectiu han mostrat la seva tristesa per la pèrdua de la seva companya, i la ràbia per la manera com va morir. Esperen que el culpable pagui per una mort tan injusta.