Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels Mossos d'Esquadra vigilant la retirada de contenidors

Novetats sobre el cadàver a l'Eixample: un drapaire i una bateria de contenidors

La policia ha recopilat pistes a l'escena dels fets i la investigació continua oberta per aclarir els fets

Es coneixen més novetats sobre la troballa d'un cadàver en un contenidor de l'Eixample de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets succeïts aquest dimarts, vint-i-nou de novembre, al matí. La policia catalana ha descobert que ha estat un drapaire qui ha trobat la maleta amb el tors d'un home al seu interior.

El drapaire amb el seu pal de ferro, utilitzat per remoure la brossa normalment, ha identificat que la maleta. Aquesta era de grans dimensions i pesava més del normal. En obrir-la ha observat el que semblaven unes restes humanes.

El drapaire ha anat a l'estanc on habitualment compra tabac i ha avisat al botiguer, segons ha explicat la persona que regenta l'estanc. Tots dos han anat a comprovar-ho al contenidor i han alertat a una ambulància que passava. El personal mèdic ha alertat als serveis municipals, que han avisat directament als Mossos al voltant de les onze del matí.

La policia ha tallat la zona poc després

Els fets han succeït a la cantonada entre els carrers de Casanova i l'avinguda Roma del barri de l'Eixample de la capital catalana. Ràpidament, s'han desplaçat diverses patrulles dels Mossos que han acordonat tota la zona i han bloquejat el pas dels vianants per tal tancar completament una de les voreres. També han instal·lat diverses lones per tal de protegir la privacitat del difunt.

El jutjat d'instrucció número 23 de Barcelona ha obert diligències. La comitiva judicial al complet, amb la magistrada, el lletrat, el fiscal i el forense, s'ha desplaçat al lloc per fer les diligències corresponents i procedir a l'aixecament del cadàver. Al voltant de la una del migdia arribaven al lloc dels fets i després de carregar el cos a la furgoneta, aquesta ha marxat.

S'han emportat tota la bateria de contenidors per investigar-los

Així doncs, l’aixecament del cos s'ha produït cap a les 13.30 hores. Els Mossos d'Esquadra s'han quedat investigant el contenidor de color gris on només hi havia la maleta i una bossa. La investigació l'ha assumit l'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra (AIC) que esperen identificar la identitat de la víctima, així com conèixer les causes de la mort.  

Posteriorment, tres camions de la neteja han carregat i traslladat tota la bateria de contenidors per tal que els Mossos els puguin examinar amb deteniment. La causa que no està declarada secreta, està pendent de rebre l'informe de l'autòpsia i de les diligències policials corresponents.

Dins de la maleta hi havia perfectament tallat el tronc de què semblava un home. Les proves forenses confirmaran el sexe del cos així com aclarir quines parts del cos s'han trobat i sobretot on estan les que hi falten.