Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge Atenea, nena morta

Atenea, la nena de 12 anys que va sortir a jugar amb amics i va acabar morint

Els veïns demanen justícia per l'assassinat a cops d'una adolescent coneguda i estimada per tothom

El 8 de març (Dia de la Dona) a Mèxic s'ha vist entelat per la mort d'una nena de 12 anys davant de casa seva. Els fets van passar diumenge passat a Ecatepec, una localitat de l'Estat de Mèxic. Atenea va ser copejada i assassinada quan va sortir a jugar amb els seus amics.

La indignació pel crim d'Atenea va estar molt present a la jornada reivindicativa del 8 de març. Un cop més, les dones de Mèxic van exigir la fi de la violència dels homes sobre les dones. En aquest país moren cada any més de tres mil dones, fet que suposa més de deu dones mortes cada dia.

La mort d'Atenea ha commocionat l'entorn de la nena, ja que solia ajudar la seva àvia en la venda de dolços. Era habitual veure-la en un parc de la zona venent aquests dolços, motiu pel qual era una cara coneguda. La policia no ha efectuat de moment cap detenció per aquests fets.

Va sortir a jugar amb els amics

Atenea tenia 12 anys i va sortir a jugar amb els seus amics cap a les cinc de la tarda del diumenge 6 de març. Dues hores després, uns veïns de la zona van trobar el cos sense vida de la nena tirat a terra. Estava abandonat darrere d'un edifici a tocar d'on vivia la víctima.

Víctima i lloc del crim
El lloc on va ser trobat el cos d'Atenea | Catalunya Diari

Després de descobrir el cos sense vida de la nena, els veïns van organitzar una batuda per intentar trobar el sospitós. Segons alguns testimonis, l'assassí va escapar saltant per les teulades dels edificis del barri. Els serveis d'emergència van confirmar la mort de la menor i es va obrir una investigació.

El cos de la víctima va ser traslladat a l'institut anatòmic per fer-li l'autòpsia. L'anàlisi forense ajudarà a aclarir les circumstàncies del crim, malgrat que en una primera observació es van apreciar cops al cos. La petita Atenea va ser vetllada ahir pels seus familiars i veïns del lloc.

Coneguda i estimada per tothom

La comunitat a què pertanyia Atenea està trencada, ja que la nena era molt coneguda i estimada per tothom. El seu somni era ser infermera, però ja no el podrà complir perquè algú la va assassinar a cops quan jugava amb els seus amics. A les últimes hores han acomiadat la menor entre llàgrimes.

«Ella ajudava la seva àvia a treure el seu lloc i caminava aquí escombrant, després ja em treia l'escombra i em deia jo escombro», explica una veïna. Segons explica, «li agradava escombrar, escombrar el trosset on venia els seus dolços la seva àvia». La jove vigilava el lloc i tenia cura dels seus germans petits.

Al veïnat la recorden com una nena contenta a qui li agradava cantar, «sempre amable amb tothom, amb tota la gent». Per això la seva mort ha causat encara més indignació, i ha posat en peu de guerra els veïns del barri. Clamen justícia per la vida d'Atenea, assassinada de manera brutal.

Així van passar els fets

Atenea Astrid González Morgan va ser assassinada a pocs metres de casa seva amb només 12 anys. La seva mare, Griselda, recorda que va sortir a la tarda per jugar amb els amics al pati de l'edifici del davant. Només dues hores després li van donar la notícia terrible: havien assassinat la petita.

«Jo el que vull és justícia», exclama la mare de la menor assassinada, un clam a què se sumen la resta dels veïns. Lamenten que aquesta vegada la víctima hagi estat Atenea, «una nena que sempre estava disposada a ajudar els altres». «Ja n'hi ha prou de dones mortes», deia una veïna a la televisió local.

Atenea, la víctima
Atenea, la nena de 12 anys assassinada | Cedida

Al principi no sembla que hi hagi agressió sexual a l'atac, així que les autoritats investiguen quin podria ser el motiu. Malauradament, la majoria d'aquesta mena de crims a Mèxic queden sense resoldre. Aquest podria ser un més, malgrat que hi ha una gran pressió social perquè s'aclareixi.