Bombers Generalitat

Els Bombers salven la vida de dos gossos en un rescat heroic a Catalunya

Havien quedat penjats a mitja paret, però els van poder rescatar sans i estalvis

Gran feina la dels Bombers de la Generalitat. Aquest dijous, 10 de març, el cos de bombers va posar en marxa un dispositiu de rescat per salvar-li la vida a dos gossos que havien quedat atrapats en mig de la muntanya.

Els Bombers de la Generalitat han confirmat que el rescat es va produir ahir al migdia. Quan a les 13.44 h es va donar l'avís que els animals havien quedat encinglats a prop del Grau de l'Areny a la Serra de Busa, al municipi de Navès (Solsonès).

Segons informa 'Nació Solsona' els dos gossos van quedar penjats a mitja paret de la muntanya i responien al nom de Milu i Elsa.  

Els pobres animals no podien baixar i els apagafocs van accedir a l'indret amb helicòpter. Gràcies a la intervenció dels Bombers GRAE juntament amb una dotació de suport, els van poder rescatar sans i estalvis. 

Un helicòpter del GRAE dels Bombers
Un helicòpter del GRAE dels Bombers | Bombers

No tots els rescats dels Bombers acaben bé

Tot just fa sis dies els Bombers no van poder fer res per salvar la vida d'un excursionista que va caure mentre feia una travessa a Queralbs, al Ripollès. La víctima feia una ruta per la zona amb familiars i va caure al costat del refugi de Coma de Vaca. 

Els Bombers s'hi van desplaçar  amb els seus membres del Grup d'Actuacions Especials, així com personal del SEM. La víctima encara era amb vida, tot i que es trobava inconscient. Malgrat practicar-li maniobres RCP, va acabar morint. Es tractava d'un home de 66 anys.