Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil

«Van atropellar a Esther López, van baixar del cotxe i ho van fer»

Cada cop es té més clar què li va passar a Esther López

Des que Esther López va ser trobada morta, després de vint-i-quatre dies desapareguda, la Guàrdia Civil està centrada a saber què li va passar. L'informe preliminar de l'autòpsia ja va determinar que les ferides que presentava eren compatibles amb haver patit un atropellament. Des de llavors, s'està buscant el vehicle que la va atropellar aquella fatídica matinada a Traspinedo.

Així mateix, la investigació ha arribat a unes conclusions que deixen molt clar què li va passar. Però també allò que va fer la persona o persones responsables de la seva situació. I la veritat és que resulta esgarrifosa.

Esther López, el seu atropellament i el que va fer l'autor o autors d'aquest

El cas de la val·lisoletana fa setmanes que està molt present als mitjans. Aquests s'han encarregat d'anar desvetllant les investigacions, els sospitosos o les hipòtesis que es tenien. I així ha passat a El programa d'AR on Luis Rendueles, periodista, ha relatat totes les dades que ja tenen els investigadors.

Ha exposat que «ella estava viva quan la deixen a la cuneta. Tenint en compte la fractura del maluc com les lesions a la melsa o la fuetada cervical que presentava, si la persona o persones que l'atropellen, l'haguessin portat a un hospital o haguessin avisat, estaria viva».

Si aquestes paraules han aconseguit consternar, encara més ho han aconseguit les que ha dit després. Exactament, ha explicat: «El que creu la Guàrdia Civil és que la treuen de la carretera una vegada es produeix l'atropellament. Després, la dipositen a la cuneta, deixen els objectes personals al costat i ella passa allà no se sap quant de temps».

«Creu que va morir per les baixes temperatures, d'uns -8 º, d'aquella matinada, així com per les lesions que tenia».

Esther López somrient
Esther López va morir de fred. | Arxiu

De la mateixa manera, ha explicat que «la posició en què està quan la troba el senderista, amb una galta recolzada a terra, no és una posició típica d'atropellament». D'aquí ve que vingui a confirmar que va ser posada a la cuneta a propòsit.

Aquesta teoria es ratifica també pel punt en què es van trobar el mòbil i la motxilla a prop del cos.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
La Guàrdia Civil té clar que Esther López va ser atropellada i llançada a la cuneta. | Europa Press

Davant d'aquesta qüestió, se li ha volgut preguntar a Rendueles si és possible que l'Esther pogués ser atropellada en un altre lloc diferent. I la seva resposta ha estat: «És cert que aquí no hi ha empremtes de frenada, però jo no tinc cap dada més».

Les accions que ara duen a terme els encarregats del cas d'Esther López

Això sí, ha deixat clar el perquè els investigadors estan buscant un tot terreny com a responsable de l'atropellament. Ha explicat que «Les lesions que ella té porten a pensar a l'ERAT que si hagués estat un cotxe normal, les tindria més avall. Aleshores, entenen que és un cotxe alt».

«Al telèfon mòbil d'ella i a la motxilla s'estan buscant empremtes. Entenen que el conductor no podia portar guants, ningú no hi condueix. Però hi ha dos problemes: els dies que han estat a la cuneta i que si la persona que va dipositar el seu cos no està fitxada, no és a cap base de dades».

Muntatge Esther López i guardia civil
Mòbils i tot terrenys, els principals objectes de cerca en el cas d'Esther López. | CatalunyaDiari

A més, ha explicat que ara «s'estan buscant tots els telèfons mòbils que entre les 03.30 i les 05.50 van estar en aquesta zona». Un procés que va ser clau per solucionar altres casos com el de Diana Quer o el de Javier Ardines.

Per concloure ha dit: «El més terrible és que si va ser un atropellament casual o accidental, ella es podria haver salvat».