Imatge d'un bomber realitzant la seva feina durant un incendi

Mor un nen de tan sols vuit anys en un incendi a Espanya

Tres persones més es van veure implicades a l'incendi, però van aconseguir sobreviure

Una autèntica tragèdia la viscuda a Espanya les últimes hores. Concretament, parlem d'Almonte, un municipi de Huelva ubicat a Andalusia. I és que els veïns de la localitat no donen crèdit als fets, i ara ploren la pèrdua d'un veí.

La víctima és un jove de només 8 anys, que no ha pogut sobreviure a l'incendi que hi ha hagut a casa seva durant aquest dimarts, 1 de març. Tal com informa l'entitat 112 Andalusia, les autoritats no han pogut fer res per evitar la desgràcia.

Imatge dels bombers ajudant a l'incendi de Filadèlfia
Les autoritats no van poder fer res per evitar la desgràcia | Youtube

Mai no és del gust de ningú informar sobre una mort, i més quan es tracta d'algú tan jove, que tenia tota la vida al davant. Familiars, amics i éssers estimats estan consternats amb la notícia, ja que és un dur revés que serà impossible oblidar.

Els veïns van avisar del foc, però ja era tard

Diferents fonts assenyalen que l'incendi es va produir cap a les 00.45 hores de la matinada d'aquest 1 de març. En aquell moment, i en ser coneixedors de les flames, els veïns d'Almonte van avisar les autoritats que hi havia foc en un domicili de la localitat de Huelva.

De moment, però, es desconeixen les causes que van originar la tragèdia. La casa es trobava al carrer Senda de los Tunos, i estava sent víctima d'un foc abrasador que va provocar grans conseqüències. Entre elles, la mort trista d'un nen.

Imatge d'un bomber apagant un foc
L'incendi va acabar amb la vida d'un nen | Cedida

Fins al lloc dels fets es van presentar diferents institucions com el Consorci Provincial de Bombers de Huelva, Policia Local, Guàrdia Civil i els serveis d'emergències del Servei Andalús de Salut. Malauradament, només van poder confirmar la mort d'un veí que tenia només 8 anys.

Tres persones més van sobreviure a l'incendi

També es van desplaçar fins al carrer Senda dels Tunos de Almonte el cos de Bombers, que van aconseguir recuperar el cadàver del menor de l'interior de la llar incendiada. Segons apunten diverses hipòtesis, el jove es va quedar atrapat pel fum, i això el va inhabilitar per poder fugir del lloc.

Imatge d'un camió de bombers en enfront d'un bloc de pisos
Tres persones més van sobreviure a l'incendi | Europa Press

Tal com afirmen diversos testimonis presents a la tragèdia, una dona i dos nens més van aconseguir sortir del domicili i sobreviure a l'incendi que hi va haver a casa seva. Es tracta de la mare de la víctima i dels seus dos germans, de 12 i 2 anys. Ells van poder ser rescatats pel balcó de l'habitatge.

Actualment, l'institut armat ha activat el protocol judicial per aclarir les circumstàncies del sinistre. Pel que fa a la llar, que estava formada per dues plantes, s'ha vist afectada totalment. Així ho ha informat el Consorci de Bombers a través del seu compte a les xarxes socials.

Segon incendi a Andalusia en tan sols dos mesos

A la tragèdia d'Almonte s'hi afegeix l'incendi que va acabar amb la vida d'una mare i el seu fill a Maracena, una ciutat andalusa ubicada a Granada. L'endemà de Reis, a només una setmana de començar l'any, una desgràcia va sacsejar la localitat d'Andalusia.

Imatge d'un bomber treballant en un incendi forestal
Els incendis a Andalusia han acabat amb la vida de tres persones al 2022 | UME

Respecte al pare, que estava en estat molt greu, finalment va aconseguir sortir de l'UCI i recuperar-se. No obstant això, hi ha un dolor que mai no podrà curar-se, i és perdre la dona i el petit en un accident. Una cicatriu que no podreu esborrar.