Muntatge de fotos d'un cotxe policia i l'interior d'una església.

Posa fi a la vida de les seves tres filles petites dins d'una església

Un home de 39 anys va tirotejar a les seves filles abans de suïcidar-se

El passat dilluns 28 de febrer, el pànic es va apoderar d'una església de la ciutat de Sacramento, capital de Califòrnia. Un home de 39 anys va decidir posar fi a la vida de les seves tres filles i una quarta víctima minuts abans de suïcidar-se.

Mata a les seves tres filles dins d'una església

Tot va passar dilluns a la tarda al voltant de les 17.00 hores. De l'interior del temple es van sentir diverses detonacions que van fer saltar les alarmes. Un empleat que treballava al pis superior va trucar a emergències i ràpidament diverses unitats de la policia van anar al lloc on van trobar un tràgic escenari.

Dins l'església hi havia cinc víctimes. Tres nenes de 9, 10 i 13 anys, un home de 39 i un altre home que treballava per a la congregació. Tots els cossos es trobaven a la zona principal.

Fotografia d'un cotxe de policia dels Estats Units d'Amèrica.
La policia va ser alertada per un empleat després de sentir els trets. | UNSPLASH

Des de l'oficina del xèrif del comtat de Sacramento van descartar que es tractés d'un tiroteig massiu i aleatori. Pel que sembla, l'home de 39 va disparar contra les tres filles, va matar a la quarta víctima i, segons després, es va suïcidar amb la mateixa arma.

La família es trobava dins del temple fent una visita per les seves instal·lacions acompanyada per un treballador. En un moment donat, l'autor va treure una arma i la va emprendre a trets contra la família.

Rodney Grassmann, portaveu de l'oficina del xèrif, va explicar que es va tractar d'un episodi de violència familiar, ja que totes les víctimes es coneixien.

«El tirador va entrar i va matar a qui estava supervisant la visita, després va matar els seus tres fills i posteriorment va voltejar l'arma contra si mateix», han explicat. Les autoritats no han especificat el tipus d'arma ni el calibre de les bales emprades per a l'assassinat.

Tota la localitat d'Arden-Arcade, pertanyent a Sacramento, està consternada i indignada pel que ha passat. La majoria d'aquests atacs són els que deixen un nombre més gran de víctimes per arma de foc als Estats Units.

La mare de les nenes és viva

El xèrif de Sacramento, Scott Jones, afirma que la mare no està implicada en el succés i que està col·laborant amb les autoritats. Pel que sembla, tots dos progenitors no tenien una bona relació i la dona tenia una ordre d'allunyament contra el seu exmarit.

Fotografia d'un cordó policial.
La mare de les nenes tenia una ordre d'allunyament contra el seu exmarit. | CANVA

L'home va anar a l'església per fer una visita monitorada i va decidir posar fi a la vida de les seves filles i la seva pròpia. De moment, no es coneix si hi havia més persones al temple o si s'estava fent alguna activitat més.

La policia continua buscant testimonis per determinar amb més precisió els fets i esbrinar si hi havia alguna vinculació entre l'homicida i l'església. Les primeres investigacions continuen apuntant a un crim relacionat amb la violència familiar atesa la mala relació entre l'exparella.

«Un altre fet violent sense sentit als Estats Units. Aquesta vegada ha passat al nostre pati del darrere, en una església amb nens al seu interior. És devastador», va comentar el governador de Califòrnia.

Gavin Newsom governa un dels estats amb un nombre més gran de normes estrictes dirigides a regular l'ús d'armes de foc. De fet, les darreres setmanes ha encapçalat una campanya per lluitar contra el trànsit i la venda d'armament a Califòrnia.

Els tirotejos són, per desgràcia, molt comuns als Estats Units a causa de la facilitat que hi ha a l'hora d'accedir a les armes. Els nens s'han convertit en víctimes potencials d'aquesta mena d'esdeveniments i han arribat a sumar 2.270 morts el 2020.

Per això el mandatari Newsom presenta una iniciativa que permet als ciutadans demanar als fabricants d'armes d'assalt i d'alt calibre.