Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una ambulància del SEM i un cotxe de policia en un accident

Novetats sobre l'atropellament mortal de Castellbisbal: el conductor tenia antecedents

El conductor tenia antecedents per un delicte de seguretat viària

Un terrible accident de cotxe el passat diumenge, 21 d'agost, a Castellbisbal, a la comarca del Vallès Occidental, va deixar dos morts i dos ferits, un d'ells en estat crític. L'autor de l'atropellament va fugit del lloc de l'accident i les autoritats policials van obrir una investigació per aclarir els fets.

Ara, han sortit a la llum novetats sobre el cas. Segons recull el mitjà digital El caso, l'home que conduïa el cotxe ja tenia antecedents anteriorment. Aquest fet no ha agradat gens a les persones que seguien la investigació, però això no es tot. Tal com explica un dels ciclistes afectats, el conductor «no només no va frenar, sinó que va accelerar». 

Imatge de l'accident de Castellbisbal
Dos ciclistes han perdut la vida i altres dos van resultar ferits, un d'ells ferit crític | ACN

Creuen que no ha estat un accident

Pedro Cancio, el president del Club Ciclista de Rubí i un dels afectats del tràgic sinistre, ha volgut donar una declaració de com van viure l'accident. Segons explica Cancio per a Efe i segons recull El caso, els esportistes estaven fent la ruta Gelida - Terrassa quan van ser atropellats per un cotxe. A més, el president del Club Ciclista de Rubí ha explicat que aquest conductor hauria ocupat el carril contrari.

A més, també ha volgut comunicar que, just després de produir-se l'atropellament, el conductor del vehicle s'hauria fugat mentre feia gestos grollers des de dins del cotxe. D'aquesta forma, Pedro Cancio assegura que l'autor del sinistre «tenia males intencions».

Es tracta d'un sector molt feble

Ja són 112 les víctimes mortals aquest any 2022 a la xarxa interurbana de Catalunya. Per aquest motiu, des de Protecció Civil demanen precaució a la carretera. Tothom pot tenir un accident, però determinats sectors pateixen més que altres, com és el cas dels ciclistes. 

Per aquest motiu, el Club Ciclista de Rubí fa una petició per elaborar unes lleis que protegeixin aquest sector tan afectat. D'aquest forma, demanen que l'autor de l'atropellament sigui castigat pels seus actes.

El conductor del vehicle tenia antecedents

Aquesta petició cobra més sentit encara després de saber-se que l'autor de l'atropellament tenia antecedents per conducció temerària l'any 2013. L'home ja ha estat detingut i ara s'espera que passi a disposició judicial.