Un vehicle dels Mossos d'Esquadra

El conductor que ha atropellat mortalment una dona a Catalunya: drogues i alcohol

El detingut va fugir sense auxiliar la víctima

Tràgic incident el viscut la tarda d'aquest dilluns al municipi d'Artesa de Lleida, a la comarca del Segrià. Els serveis d'emergències rebien l'avís a un quart de vuit del vespre d'un atropellament on una dona resultava ferida molt greu. De resultes de la topada, però, la dona de 90 anys va morir a l'hospital.

L'autor de l'atropellament va fugir del lloc dels fets sense atendre la víctima. Els Mossos d'Esquadra van aconseguir localitzar-lo i presentava símptomes evidents d'estar sota els efectes de l'alcohol i també de substàncies estupefaents.

Atropellament mortal 

Els fets van succeir a la localitat d'Artesa de Lleida. Un vehicle va atropellar una dona de 90 anys quan aquesta caminava pel marge dret de la via, de forma reglamentària. En atropellar-la, el conductor del vehicle infractor no es va aturar per auxiliar-la i va fugir del lloc. 

La persona va quedar ferida i inconscient al marge del camí i sense cap mena d'assistència. A més, la reduïda visibilitat provocada per la boira feia molt difícil observar on estava la víctima. 

Un altre conductor, finalment, va localitzar-la i va activar els serveis d'emergència. Després d'una primera atenció sanitària, van traslladar la dona en ferida en estat molt greu fins a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Hores després va morir al centre sanitari. 

Alcohol i drogues

De resultes de l'atropellament mortal i la posterior fugida, els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació per esclarir els fets i localitzar el conductor escàpol. Durant la reconstrucció de l'accident, es va comprovar que el vehicle, després de l'atropellament, va circular per la zona reservada als vianants fins a xocar contra un arbre.

Hores després, els agents van aconseguir localitzar i detenir, a Artesa de Lleida, al conductor que va causar l'accident. En enxampar-lo, van comprovar que presentava símptomes evidents de trobar-se sota l'efecte de begudes alcohòliques. 

En sotmetre's a les proves, va donar un resultat d'1,07 mg/l. A més, també va donar positiu, de manera indiciària, en amfetamines. Finalment, es va comprovar que el vehicle del detingut tenia danys compatibles amb els indicis recollits al lloc de l'accident.

Per tot plegat, els Mossos d'Esquadra van detenir l'home, de 52 anys, de nacionalitat espanyola i veí d'Artesa de Lleida, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir sota l'efecte de l'alcohol, homicidi per imprudència greu i omissió del deure de socors.

El detingut passarà properament a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida