L'Audiència Nacional confirma l'absolució de Sandro Rosell

El ministeri públic encara pot recórrer al Suprem

La fiscalia ha reduït la sol·liciud de penes als sis acusats
L'Audiència Nacional confirma l'absolució de Sandro Rosell | CEDIDA

La Sala d'Apel·lacions de l'Audiència Nacional acaba de confirmar l'absolució de l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell. Després que la Fiscalia decidís recórrer la sentència del tribunal i demanés la repetició del judici contra l'expresident, l'Audiència considera que, després de valorar «els elements de prova de què disposa», el relat dels fets «atorga major versemblança a certes proves i indicis» que reforcen la versió exculpatòria.

A banda de Rosell, cinc persones més que també estaven acusades, entre elles el soci i la dona amb qui està casat l'expresident blaugrana, han quedat absoltes. En aquest sentit, el tribunal defensa que «no apareixen les seves conclusions ni notòriament errònies, ni il·lògiques, infundades o capritxoses, sinó de tot punt raonables».

El ministeri públic pot recórrer al Suprem

Si bé el ministeri públic encara pot intentar revocar la sentència davant el Tribunal Suprem, el cert és que la resolució dictada per l'Audiència fa patent que no resultaria quelcom fàcil d'aconseguir. A més, l'escrit aprofundeix en els «complexos esforços documentals, de pericials econòmiques o fins i tot d'anàlisi de dret comparat en assumpte que enjudiciava delictes amb pena greu, que van determinar el sentit racional de la decisió final», realitzat pels advocats de Rosell a l'hora d'intentar demostrar la seva innocència.

En aquest sentit, el tribunal ha fet patent que «la resolució absolutòria recorreguda ni pateix d'insuficiència ni de manca de racionalitat en la seva motivació fàctica». Però no només això, sinó que «s'aparta de forma manifesta de les màximes de l'experiència, ni omet raonaments sobre extrems probatoris rellevants, sinó abans el contrari, a l'exemple i esforç en la seva motivació, afegeix l'exteriorització d'una versió que no coincideix amb la del fiscal».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari