YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Imputat per homicidi imprudent l’amo del pou on va morir Julen

Així ho ha dictaminat la titular del Jutjat d’Instrucció número 9 de Màlaga

Amo pou Julen
L'amo del terreny imputat per un possible delicte d'homicidi imprudent greu | EFE

L’amo del terreny està imputat per possible delicte d’homicidi imprudent greu. Així ho ha dictaminat la titular del Jutjat d’Instrucció número 9 de Màlaga, l’encarregada de determinar les causes de la mort de Julen, el nen de 2 anys que va caure a un pou el 13 de gener a Totalàn, Màlaga.

Segons l’acte, la magistrada ha disposat que les actuacions seguiran el tràmit de procediment abreviat contra l’amo del terreny, David Serrano del qual existeixen indicis de criminalitat en deixar el pou, per on va caure Julen, obert.

La jutgessa ha dictaminat un termini de 10 dies perquè les acusacions personades en el procediment sol·licitin el judici oral i formulin les acusacions per escrit, o el sobreseïment de la causa.

Sancions per al propietari i l'empresa que va fer el pou

Per altra banda, la Secretaria General d’Indústria, Energies i Mines de la Consergeria d’Hisenda ha obert dos expedients contra l’amo de la finca i contra l’empresa perforadora en concepte de «presumptes autors per infracció molt greu en matèria de seguretat minera». Els dos casos porten sancions que poden anar dels 300.000 al milió d’euros.

En el cas de l’empresa autora de la perforació se li atribueix «la realització de sondejos o prospeccions sense l’aprovació del projecte corresponent» mentre que al propietari se li imputa que els treballs es van fer «sense Direcció Facultativa» a més de «l’omissió de l’aprovació prèvia dels treballs de prospecció d’aigües subterrànies». Uns procediments que es fonamenten amb la Llei de Mines i del Reglament General de Normes Bàsiques de Seguretat Minera.

La Secretaria General ha notificat a les parts l’inici de la tramitació dels expedients i ara,  la Conselleria d’Hisenda espera el pronunciament del Jutjat per determinar si s’aplica la resolució judicial amb qualificació penal o només la sanció administrativa.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari