L'assassí de Mònica Borràs: «No sé quantes destralades li vaig clavar»

Surt a la llum la confessió que Jaume, parella de la víctima fins dos dies abans de l'assassinat, va realitzar davant els investigadors i el jutge
L'assassí de Mònica Borràs: «No sé quantes destralades li vaig clavar» tota la vida | CatalunyaDiari.cat

 

«No sé quantes destralades li vaig clavar». Amb aquestes paraules tan terribles, l'assassí de Mònica Borràs confessava el crim de la que fos parella seva fins unes hores abans de la seva suposada desaparició. La confessió, recollida a 'El Confidencial', ha permès reconstruir els fets que feia gairebé un any que es mantenien ocults, ja que en Jaume va saber aguantar la compostura fins al moment que els investigadors van trobar el cadàver.

 

«La vaig colpejar fins que va quedar inconscient»

Així les coses, l'assassí no va mostrar cap evidència de nerviosisme o patiment mentre els Mossos revisaven totes les instal·lacions de l'habitatge. Però, un cop va aparèixer el cos, es va trencar i va arrencar a plorar.

 

Va ser aleshores quan en Jaume ho va explicar tot: «Vam discutir molt fort. Ella va entrar a la dutxa. Jo vaig aprofitar per agafar una destral i colpejar-la», confessava l'autor del crim, que va fer patent l'extrema brutalitat de l'assassinat en expressar que «no sé quantes destralades li vaig clavar. La vaig seguir colpejant fins que va quedar inconscient a terra».

 

Però no només això. I és que l'assassí tan sols va parar «quan va deixar de moure's. Després, la vaig enterrar al magatzem».

 

Jaume va al·legar que Mònica havia marxat de casa

«Ella va entrar a la dutxa. Jo vaig aprofitar per agafar una destral i colpejar-la», explica en Jaume | Cedida

 

En aquest sentit, cal recordar que va ser el mateix criminal qui va denunciar la desaparició de Mònica, al·legant que havien discutit i ella havia marxat, si bé «això era quelcom habitual». Fins i tot, en Jaume va explicar que va intentar trucar-li, però que ella s'havia «deixat el mòbil sobre la taula».

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

Malgrat que els Mossos van situar la parella de Mònica en el seu punt de mira des de gairebé el primer moment —arran de petites incongruències que havien detectat a la declaració—, no comptaven amb cap prova sòlida per a sol·licitar al jutge una ordre de registre del domicili de la parella.

 

Però la primera pista va arribar poc després, concretament quan els investigadors van descobrir que la víctima, que normalment era una usuària molt activa a xarxes socials, havia deixat de ser servir el seu telèfon mòbil el mateix matí que va desaparèixer.

 

Amb tot, el que més va cridar l'atenció dels agents va ser que, quan suposadament ja estava desapareguda, el dispositiu va registrar una utilització per part d'algú. En Jaume, però, es va justificar dient que el mòbil «estava gairebé sense bateria i el vaig endollar per carregar-lo».

 

El mòbil i les amigues de Mònica, claus en la resolució

Una excusa que va quedar desmentida gràcies a una captura de pantalla que la mateixa Mònica havia realitzat la nit de la seva desaparició, i on s'apreciava que la càrrega del dispositiu estava gairebé plena. No només això, sinó que, a més, algú havia transferit tots els diners del compte bancari de Mònica al compte comú que compartia la parella.

La Mònica acabava de posar fi a la relació que mantenia amb en Jaume | Cedida

 

En aquest sentit, les mateixes amigues de la víctima van permetre desmuntar les mentides d'en Jaume, en explicar als investigadors que Mònica acabava de posar fi a la relació que mantenien, motiu pel qual la dona havia planificat una escapada amb una amiga i havia buidat el compte comú per poder costejar el viatge.

 

Justament aquest traspàs de diners es va configurar com el desencadenant de la discussió que la parella va mantenir abans que en Jaume decidís assassinar la Mònica d'una manera terriblement cruel.  

 

 

També et pot interessar...