L'autòpsia confirma que el cos trobat al fons del mar és el de l'Olivia

No han transcendit més dades sobre aquesta

Tot apuntava que era així i els investigadors ho donaven per fet, però encara s'havia de confirmar de manera definitiva. El cos localitzat aquest dijous al mar, a 3 milles de la costa de Tenerife, és el d'Olivia.

Segons avança Manu Marlasca, periodista de La Sexta, així ho ha determinat l'autòpsia que se li ha realitzat a l'Institut Anatòmic Forense. I a més, el procés ja hauria finalitzat.

Tanmateix, de moment no han transcendit més detalls sobre els resultats d'aquesta. El que sí que és segur és que ha pogut confirmar la identitat de la nena gràcies a les seves empremtes dactilars. És un pas més que demostra que els cossos d'Anna i Olivia van ser llançats al mar pel seu pare.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L'autòpsia hauria de determinar com i quan va morir Olivia

La troballa del cos sense vida de la nena va servir perquè els investigadors donessin per tancada la hipòtesi d'una possible fugida de Tomás. Per tant, s'espera que els treballs del vaixell Angeles Alvariño donin els seus fruits i també es trobi aviat l'Anna.

Mentrestant, l'autòpsia s'ha convertit en nou punt clau per a la investigació, gairebé tant com en el treball al mar. I és que aquesta serà elemental per poder determinar què va passar aquell 27 d'abril, dia en què van desaparèixer i van ser assassinades les nenes.

S'espera que els resultats de l'autòpsia puguin posar llum per saber què va passar a la casa de Candelaria. I és que és allà on es creu que Tomás va poder cometre el crim.

És per aquest motiu que la Guàrdia Civil ha realitzat diferents registres al llarg d'aquestes últimes setmanes. En total han sigut cinc que podrien servir per determinar com va acabar l'home amb les seves filles de 6 i 1 any.

Una de les pistes clau trobades és la localització de blísters buits de medicaments corresponents a sedants. Així doncs, cobraria sentit la teoria que Tomás les hauria drogat abans de posar fi a la seva vida.

Però hi ha molts dubtes sobre com va acabar cometent el crim. I és que encara no s'ha determinat si les va poder asfixiar o si les va acabar llançant a l'aigua encara sedades.

Una altra de les incògnites que sorgeixen és en quin moment va poder Tomás Gimeno posar fi a la vida de les seves filles. Per a això, l'autòpsia a la qual ha estat sotmesa la gran de les nenes també podria acabar sent molt útil.

Aquesta hauria de poder confirmar si les nenes estaven mortes abans de ser llançades a l'aigua. I, alhora, hauria de servir per fixar l'hora exacta de la seva mort.

Ara mateix, no hi ha una idea clara de quan es va poder produir el crim. Així mateix, podria haver-ho fet entre les 21.30 i les 23.30, moment en què els seus moviments el situen fora del port de Tenerife des d'on va partir.

També es treballa amb la possibilitat que ja hagués matat les seves filles abans de realitzar l'última trucada a Beatriz Zimmermann. En ella, ja li deixava clar que no les tornaria a veure, amenaça que finalment ha acabat complint.

Els treballs dels forenses podran confirmar si realment totes aquestes teories són certes. Encara que és cert que també es compta ja amb el gran treball realitzat per la Guàrdia Civil.

Els seus esforços des que es va produir la desaparició, han estat reconstruir el que va fer Tomás Gimeno la tarda i nit del 27 d'abril. S'ha rastrejat per totes les torres possibles el senyal del seu telèfon mòbil. Un fet que també podria confirmar quan es va produir la mort de les nenes.


Comentaris

envia el comentari