Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Esther López somrient

L'autòpsia preliminar d'Esther López confirma una de les hipòtesis sobre la causa de la mort

Esther López presentava lesions compatibles amb una de les principals teories sobre com va morir

Continua la investigació per a aclarir les causes de la mort d'Esther López. Era el 5 de febrer quan el cadàver de la jove de Traspinedo va aparèixer en una cuneta.

A primer cop d'ull, el cos no presentava signes de violència, i les autoritats havien d'esperar els resultats de l'autòpsia. Ara, un informe preliminar dona més llum sobre el que li podria haver passat a Esther la nit que va desaparèixer.

Esther López i les lesions que recolzen la tesi de l'atropellament

El 12 de gener va ser l'última vegada que es va veure amb vida Esther López. Des de llavors, tot Traspinedo es va bolcar en la cerca, fins que a principis de febrer, l'esperança de trobar-la amb vida es va esvair. La noia, de 35 anys, va aparèixer morta a pocs quilòmetres del municipi.

Llavors es va iniciar una nova investigació per a esbrinar com va perdre la vida i trobar alguna pista que portés al causant de la mort. Ara, gairebé tres setmanes després, l'autòpsia preliminar determina que Esther tenia el maluc trencat i una fuetada cervical.

Muntatge fotogràfic d'Esther López.
Esther López presenta lesions compatibles amb un atropellament | Catalunya Diari

Lesions que quadren i donen suport a la hipòtesi que la noia va ser atropellada. Tenint en compte l'alçada i les lesions que presenta, la Guàrdia Civil centra la cerca en cotxes tot terreny que podrien haver-la atropellat la nit de la desaparició.

Una tasca complicada, ja que a les zones rurals és molt comú que la gent tingui aquest tipus de vehicles. No obstant això, el cadàver podria llançar més pistes sobre les característiques concretes del cotxe que l'hauria atropellat.

No hi havia marques a la calçada

L'equip de rescat en accidents de trànsit (ERAT) va traçar una línia de cerca en què no es van apreciar marques a la carretera. L'asfalt on va aparèixer el cadàver no presentava signes de frenada ni cap altre senyal que indiqués que s'havia produït un accident.

Els investigadors tenen compte tots els paràmetres, com la potència del vehicle i l'alçada, i volen esbrinar com hauria sortit acomiadat el cos. Les lesions són l'eix fonamental per a trobar el cotxe en qüestió. Així mateix, es creu que Esther podria haver caminat d'esquena als vehicles, direcció a Traspinedo.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
Els investigadors no van trobar marques de neumàtics a la zona on es va trobar el cos d'Esther | Europa Press

El que l'autòpsia no ha pogut determinar és la causa de la mort. Si es va produir a conseqüència de les lesions que presentava o per una hemorràgia interna. Encara haurem d'esperar per a saber els resultats de toxicologia, així com de les anàlisis que determinin el moment exacte de la mort.

Les temperatures baixes van congelar el cos d'Esther, que encara portava l'abric posat i totes les seves pertinences. Això aproxima a la idea que el cadàver sempre ha estat a la intempèrie.

És precisament la roba de la noia el que ajudarà a avançar en la investigació, ja que hi podria haver restes de pintura del vehicle o fibres que indiquin si va estar dins d'un maleter. No obstant això, la principal sospita és que el cadàver no va ser traslladat en cap moment i que va ser a la cuneta des del primer dia. Una hipòtesi que nega la persona que el va trobar, que assegura que va passar per aquesta zona diverses vegades i que el cadàver no hi era.

Els cotxes dels sospitosos ja han estat analitzats

Ramon, 'el manitas', Óscar i Carolo segueixen sent els principals sospitosos de la mort d'Esther, i els investigadors ja han analitzat els seus cotxes. L'Equip Central de Criminalística no ha trobat cap dany ni rastre que els incrimini, ni fora ni dins dels cotxes.

Fotomuntatge d'Esther López i un cotxe inspeccionat per la policia científica
S'han analitzat els cotxes dels sospitosos | Catalunya Diari

Els testimonis continuen sent contradictoris i es mantenen en qualitat d'investigats. Ara, només falta que el cos d'Esther López parli i reveli com va morir el 12 de gener del 2022.