Ohio

L’autor del tiroteig d’Ohio tenia dues llistes de persones que volia matar i violar

El jove va ser expulsat de l’institut durant una temporada

Els Estats Units continuen commocionats després dels dos tirotejos que han viscut en qüestió de poques hores. El primer a El Paso, Texas, on vint persones van perdre la vida i 26 van resultar ferides en un centre comercial quan l’autor els va disparar amb un fusell d’assalt AK-47. El segon, a Dayton, Ohio, on van morir nou persones i 27 van resultar ferides en ser disparades per Connor Betts, de 24 anys.

Les persones de la llista eren companys d’institut

En qüestió d’uns pocs segons, la policia va abatre l’atacant mentre la gent intentava fugir i entre les víctimes mortals està la seva germana Megan, de 22 anys. Companys seus de l’escola han explicat que Connor havia estat expulsat del centre durant una temporada quan estaven a secundàriaperquè va escriure  una llista que estava dividida en dues parts: Una «llista negra» de companys que volia matar i una «llista de violacions» de noies de qui volia abusar sexualment.

A més, els seus companys descriuen Connor com una persona conflictiva,  tot i que no tenia antecedents penals, només multes per excés de velocitat. El jove era el líder d’una banda de música ‘pornogrind’ amb cançons sobre violència sexual.

Ara per ara la policia d’Ohio està investigant el succés per determinar per què Connor va dur a terme el tiroteig i si podria ser un atac racista, ja que sis de les nou persones mortes eren afroamericanes, tot i que realment no sembla que discriminés conscientment entre les persones. Per altra banda, els agents han trobat 41 casquets a l’escena del crim i les víctimes mortals són cinc homes i quatre dones d’entre 22 i 57 anys que es trobaven en una zona d’oci de Dayton.

També et pot interessar...