Un tren de Rodalies de Catalunya a l'estació de Sabadell Centre amb alguns passatgers

Una avaria a la catenària provoca el caos a diverses línies de Rodalies de Catalunya

Renfe ha informat de retards de més de 45 minuts a l'R1, R3 i R4 aquest dilluns a la tarda

Les línies R1, R3 i R4 de Renfe presenten retards de més de tres quarts d'hora aquest dilluns a la tarda després que a dos quarts de sis s'hagi registrat una avaria a la catenària entre Sants i l'Hospitalet. La fallada elèctrica obliga a circular per via única entre Sants i Cornellà. Derivat d'aquesta avaria al sistema d'electrificació, un tren ha quedat aturat quan feia el trajecte i els viatgers s'han hagut de transbordar a un altre comboi.

Tècnics d'Adif s'han desplaçat al punt de la incidència per reparar-la. D'altra banda, els trens de l'R2 sud i del servei Regional circulen per via única entre Cunit i Vilanova després que un arbre hagi caigut sobre la catenària. La incidència provoca retards de 20 minuts de mitjana, segons informa Renfe.

El conseller de Territori critica la «manca de manteniment» a Rodalies

Recordem que, aquest dilluns, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha criticat la «manca de manteniment permanent» d'Adif, pel que fa a les línies ferroviàries regionals i de rodalies de Catalunya. En una compareixença des de Móra d'Ebre, el conseller en funcions ha valorat així els talls a les línies R13, R14 i R15, a les demarcacions de Tarragona i Lleida, a conseqüència de la nevada del temporal Filomena.

Per la seva banda, l'operadora ha informat que desconeix quan es podrà restablir el servei. Contràriament, Calvet ha destacat la bona neteja de la xarxa viària, especialment a la demarcació de Tarragona, assenyalant que se sent satisfet. En total, més de 150 unitats de maquinària han realitzat uns 80.000 quilòmetres de recorregut. Els treballadors, segons el conseller, han fet torns de «més de dotze hores» en condicions «molt complicades», juntament amb voluntaris i treballadors dels diferents ajuntaments i comarques.