La rutina ja s'ha tornat a instal·lar a casa de molts ciutadans. Cada cop són més els que reprenen la rutina i deixen enrere les vacances. Tot i que són la minoria, encara existeix qui ha de marxar de vacances.
Tal com els hem anat informant, els robatoris i les estafes durant aquesta temporada estival s'han multiplicat i, per això, els Mossos han enviat un últim avís. Aquest se suma als múltiples que han emès durant la temporada estival i va dirigit a aquells que se'n van de vacances.
Consells per evitar ser víctima d'un robatori
Amb la intenció d'acabar l'estiu de la millor manera possible, la policia catalana ha publicat una sèrie de consells i recomanacions per evitar ser víctima d'un robatori. Encara que els Mossos els recomanen, sobretot, a aquells que se'n van de vacances al setembre, aquests consells poden ser útils per a tothom.
Així que, si vols evitar que entrin al teu domicili, segueix els consells següents:
- Quan surtis de casa, tanca sempre tots els accessos i tanca la porta amb clau.
- No deixeu la clau de casa amagada a l'exterior.
- No diguis a desconegudes ni comentis a les teves xarxes socials que te'n vas de vacances.
- Si veus persones amb actitud sospitosa a l'edifici o trobes marcadors a les portes, contacta amb el 112
- Abans d'anar-te'n, torna a comprovar tots els accessos de casa teva i l'alarma, en cas que tinguis.
- No deixis senyals que mostrin que t'has anat de vacances, com ara totes les finestres i persianes baixades.
- Si pots, demana-li a un familiar, amic o veí que de tant en tant vagi a casa teva o et reculli el correu.
Aquestes són les recomanacions que ha emès el cos de seguretat. Unes recomanacions que se sumen a les dels darrers mesos.
Altres recomanacions
La suplantació d'identitats d'institucions és una altra de les tècniques que utilitzen els lladres per robar. Mitjançant aquesta tècnica, els estafadors poden robar-te les dades i arribar a buidar-te el número de compte, per això has d'anar amb compte amb les pàgines que visites.
Per això, els Mossos d'Esquadra adverteixen del perill que pot suposar el phishing i el smishing . «No cliquis cap enllaç, si hi ha arxius adjunts, tampoc els descarreguis. Esborra ràpidament el missatge i recorda, sobretot, actualitzar el sistema operatiu i canviar les contrasenyes», han indicat.
«Les estafes digitals sempre segueixen el mateix patró, volen obtenir informació sensible com el número del teu compte bancari, contrasenyes o dades personals per aconseguir un benefici econòmic. No caiguis al parany, si ets víctima porta proves de l'estafa a qualsevol de les nostres comissaries i denúncia».