La mà d'un nadó agafant-ne una altre

Un bacteri mata quatre nadons a un hospital italià i n'afecta 92 més

El bacteri, conegut com a Citrobacter, podria haver aparegut per culpa de la manca d'higiene a l'hospital

Quatre nadons han mort per culpa de la propagació d'un bacteri anomenat Citrobacter en un hospital de Verona. Aquest fet ha posat en alerta el sistema sanitari europeu, ja que, en paral·lel a les defuncions, nou nadons han patit danys cerebrals considerables i 83 més han esta afectats de diferent consideració.

Segons les primeres investigacions, tal com relata 'El Caso, el virus hauria aparegut en una aigüera i, per tant, els metges, sense saber-ho, van alimentar amb aigua els petits juntament amb llet materna, de tal manera que els nadons van quedar infectats. La comissió mèdica encarregada d'investigar els fets ha revelat, de fet, que l'aixeta de l'aigüera contenia el bacteri.

En la mateixa línia, els científics sospiten que el Citrobaer va aparèixer per culpa de la manca de rigor en realitzar les tasques d'higiene al centre hospitalari. Segons expliquen, els facultatius no s'haurien rentat adequadament les mans o bé no s'haurien canviat de guants entre pacient i pacient.

Una decisió que va arribar tard

La primera veu que va alarmar sobre el terrible succés va ser Francesca Frezza, mare de Nina, una de les nenes mortes. Gràcies a la seva denúncia va iniciar el procés investigatori per esbrinar el motiu de les morts dels petits i dels problemes de salut que afectaven els altres. Ara bé, per culpa de la pandèmia mundial del coronavirus i altres factors determinants, tot i que la comissió va començar a treballar al gener, no ha estat fins al 12 de juny quan es va decidir tancar la sala de parts infectada per procedir a la seva total desinfecció.

«Si no s'hagués esperat tant, ara la meva filla i els altres tres petits morts serien vius», lamenta Francesca. "Ha estat una matança de nadons innocents».

La notícia arriba durant la pandèmia mundial del coronavirus que, malgrat haver-se aixecat el confinament a mig Occident, encara afecta tots els països considerablement, quelcom no es pot obviar. De la mateixa manera, Europa tem l'expansió del virus del Nil, del qual 'Catalunya Diari' ja n'està informant setmanalment sobre el seu avanç.