Vidre de l’escola d’Avinyonet, on l’1 de septembre va trobar-se una bala que havia trencat la finestra i una pissarra digital del centre.

A trets contra una escola del Penedès pocs dies abans d'obrir les portes als alumnes

Des del centre recomanen no començar les classes fins que sigui «un espai segur»

La tornada a l’escola s’apropa i la tensió i la por per saber què passarà amb els alumnes és el tema que més preocupa ara mateix. Les classes presencials o en línia són el debat més continuat, ja que no es pot garantir completament la seguretat dels menors als centres educatius.

Ara, però, una escola de l’Alt Penedès ha avançat que no planteja obrir el seu centre el pròxim 14 de setembre, tal com estava previst a lagran majoria del territori espanyol. La raó res té a veure amb la pandèmia del coronavirus o la possibilitat de contagiar els alumnes, però sí que han afirmat que no poden garantir la seguretat si es tornen a obrir les portes.

Les primeres teories sobre l'origen de la bala

I és que l’escola d’Avinyonet del Penedès ha anunciat que durant aquest dimarts van trobar-se una bala dins d’una de les aules del centre. El projectil va trencar una de les finestres i va destrossar una pissarra digital, tal com han anunciat des de l’Ajuntament d’Avinyonet.

A l'espera de la investigació policial que determini les vertaderes causes de l'aparició de la bala a l'aula, des del consistori apunten que els trets van disparar-se des de les cases ocupades que hi ha just davant del centre escolar i als seus voltants. Tal com informa el mitjà 'El Cargol', el consistori ha enviat un comunicat on afirmen que aquest fet ha estat «la gota que ha fet vessar el got», recordant que aquest any ja havien presentat «més d'una desena de denúncies» als Mossos d'Esquadra per l'ocupació. 

Precisament des del mateix consistori adverteixen que no poden garantir una tornada a l’escola amb tota seguretat, i per això ha recomanat a la Generalitat no obrir el centre on han tingut lloc els fets. Així, han traspassat la responsabilitat a Educació i Interior a l’espera que els confirmin si finalment podran obrir dintre de 12 dies.

Mentre es pren la decisió final, s'investiguen les causes que han pogut fer que la bala entrés a través del vidre al recinte escolar. Ara per ara no ha transcendit més informació sobre el cas, però des del centre educatiu recomanen no obrir l'escola «fins que sigui un espai segur».