Imatge de la guillotina contra la monarquia col·locada a Celrà, Girona

Un municipi gironí torna a ser notícia per col·locar una guillotina contra la monarquia

Ja s'ha retirat en diverses ocasions

El municipi gironí de Celrà ha tornat a ser protagonista a les xarxes socials per la col·locació d'una guillotina de color groc amb un símbol de la corona reial a la part superior i un cap de porc a la part inferior. Mitjançant una piulada a Twitter, la consellera de Ciutadans al barri de Les Corts de Barcelona, Sonia Reina, ha denunciat l'aparició d'aquest objecte.

Cal recordar que la seva instal·lació ha estat motiu de disputa en els darrers mesos i en diverses ocasions ha estat desinstal·lada. Diverses formacions de sentit polític contrari l'han posat i tret darrerament. Reina lamenta que «torna a treure el cap el verdader ADN del 'lazismo': l'odi i la violència» i afegeix: «Que no t'enganyin els que pretenen blanquejar aquesta dictadura».

 

El passat mes d'octubre un grup espanyolista va reivindicar la seva destrucció

El passat mes d'octubre, el grup 'Unión de Brigadas' va reivindicar a través de les xarxes socials la destrucció de la guillotina. En el mateix text també van denunciar que havien estat víctimes d'un intent d'atropellament per part «d'uns suposats CDR» que estaven duent a terme l'acció.

Posteriorment, diversos veïns del municipi gironí van tornar a construir aquest símbol contra la monarquia espanyola encara que un altre grup el va tornar a destrossar al mes de desembre. Ara, amb la col·locació novament de la guillotina caldrà veure quina és la resposta i si hi torna a haver un episodi similar al dels anteriors.