Un terratrèmol de magnitud 3,5 es deixa notar a l'Empordà

Ha tingut lloc de matinada davant la costa, però no ha deixat ni danys materials ni víctimes

Una platja plena de gent amb para-sols i tovalloles a Palamós
El terratrèmol de magnitud 3,5 s'ha produït de matinada davant la costa del Baix Empordà | cedida

 Un petit terratrèmol de 2,8 graus a l'escala de Richter es va registrar anit a l'interior de la comarca de la Selva, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC). El sisme es va produir a les 23.36 hores de divendres i l'epicentre es va localitzar al terme municipal d'Arbúcies, d'acord amb la informació facilitada per l'Institut Geològic de Catalunya (IGC).

El terratrèmol no hauria fet cap dany material però s'hauria percebut lleugerament a la zona d'influència –Arbúcies, Espinelves, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners i Breda-. L'últim sisme a Catalunya s'havia produït el 9 d'agost a l'Alta Garona. Va ser 2,9 graus a l'escala de Richter i es va fer notar a l'extrem nord-oest de la Val d'Aran.

Terratrèmol de 2,8 graus a la Selva amb epicentre a Arbúcies

El passat 29 d'agost la província de Girona ja va patir un sisme similar. Un petit terratrèmol de 2,8 graus a l'escala de Richter es va registrar a l'interior de la comarca de la Selva, segons va informar la Direcció General de Protecció Civil (DGPC). El sisme es va produir a les 23.36 hores de divendres i l'epicentre es va localitzar al terme municipal d'Arbúcies, d'acord amb la informació facilitada per l'Institut Geològic de Catalunya (IGC). El terratrèmol no hauria fet cap dany material però s'hauria percebut lleugerament a la zona d'influència –Arbúcies, Espinelves, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners i Breda-.

L'últim sisme a Catalunya s'havia produït el 9 d'agost a l'Alta Garona. Va ser 2,9 graus a l'escala de Richter i es va fer notar a l'extrem nord-oest de la Val d'Aran.


Comentaris

envia el comentari