Multitudinària baralla al Metro de Barcelona amb diversos vigilants de seguretat ferits

Els fets van tenir lloc la nit de dimarts en un vagó de l'L9 Sud, quan un passatger va recriminar a un altre que no portés la mascareta obligatòria

Usària en una estació de metro de Barcelona
La baralla, que va tenir lloc la nit de dimarts, va iniciar-se en un vagó de l'L9 Sud. | Catalunya Diari

Multitudinària baralla al Metro de Barcelona per l'ús de la mascareta aquest dimarts a la nit. Segons ha avançat aquest dimecres el digital 'Crónica Global', els fets van tenir lloc en un cagó de l'L9 Sud, després que un passatger recriminés a un altre, que anava acompanyat d'una desena de persones, que no fes servir mascareta, obligatòria al transport públic. Això va suposar un enfrontament entre les parts, que va acabar amb la intervenció d'un grup de vigilants.

La situació es va anar escalfant i va acabar derivant en una batussa monumental. L'incident va acabar amb diversos vigilants de seguretat ferits i tres dels implicats immobilitzats pels professionals, segons van explicar fonts policials, que han alertat de l'«extrema violència» dels presumptes causants de la baralla. Els agents de seguretat van haver de fer servir les seves defenses i van haver de cridar reforços.

Segons explica el digital 'Tot Barcelona', la batussa va acabar a l'estació Cèntric, on els agressors van ser desallotjats i posats a disposició dels Mossos d'Esquadra, que van prendre declaració als implicats. Segons ha explicat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) al citat mitjà els agents de seguretat denunciaran els agressors, mentre que TMB també ho farà per no haver validat el bitllet i per les molèsties a la resta de viatgers.

Treballadors d'Amazon, presumptament implicats

Fonts coneixedores del succés han indicat al digital 'Crónica Global' que en la baralla van participar treballadors del magatzem logístic d'Amazon, al polígon Mas Blau del Prat de Llobregat, a l'àrea metropolitana de Barcelona. «Alguns van utilitzar les seves botes amb reforç a la punta, pensades per a protegir als empleats que les porten, per a trepitjar als companys vigilants», han alertat les mateixes fonts.

El citat mitjà ha preguntat sobre l'incident a ADN Sindical, sindicat majoritari del sector de la seguretat privada, que ha lamentat que «una vegada més, hagin de ser els companys els que desactivin un incident que s'hauria d'haver saldat amb una simple multa». En aquest sentit, des de l'associació han lamentat que aquests incidents «donen mala imatge al sector».

Per aquest motiu, des d'ADN Sindical han exigit a TMB, gestor metropolità de transport, a «activar els 100 interventors que té en plantilla i que, des del principi de la pandèmia, mantenen un perfil molt baix».


Comentaris

envia el comentari