La ciutat de Balaguer amb el riu Segre amb algunes persones aprofitant el bon temps

Polèmica a Balaguer per una detenció violenta d'un jove a cops i crits

La CUP ha denunciat un «abús» de la Policia Local del municipi lleidatà

 
Un vídeo difós dimarts per xarxes on es pot veure a dos agents de la Policia Local de Balaguer reduint i colpejant un jove menor d'edat a terra, ha generat polèmica sobre l'actuació dels agents. En aquest sentit, segons informa Ràdio Balaguer, la Paeria té previst reunir-se aquest dimecres amb l'inspector en cap del cos policial per aclarir els fets.
 
 
Des de la CUP s'ha denunciat amb «contundència» les imatges i han qualificat l'actitud dels agents «d'abús policial». La formació troba «indignant» que es propini un cop de puny al jove i que també se li llenci esprai als ulls quan ja està reduït. En aquest sentit, demanen a l'alcalde Jordi Ignasi Vidal que depuri responsabilitats.
 
 

El menor detingut va ser posat en llibertat després de declarar

En el vídeo es pot veure com dos agents tenen un jove que crida retingut a terra. Forcegen i un d'ells li clava un cop de puny al noi mentre l'altre li llença un esprai a la cara. Els fets van passar pels volts de les dues de la tarda quan, segons un comunicat de la Policia Local, els dos agents van veure un noi que creuava la calçada per fora del pas de vianants passant per davant d'un vehicle que va haver de frenar bruscament per evitar l'atropellament.
 
 
Segons la policia, quan la patrulla va requerir al noi que creués pel pas de vianants i que es posés bé la mascareta, aquest es va encarar suposadament a un dels agents amb actitud desafiant i amenaçadora. Aleshores l'altre agent va intervenir apartant-lo i es va entrar en un forcejament en el qual el jove hauria agafat la mà i mossegat un dit d'un dels agents, van caure a terra i la Urbana va intervenir fent ús de l'esprai policial de defensa.
 
 
Segons la policia, no va ser fins que va arribar una altra patrulla que entre els 4 agents van aconseguir reduir i emmanillar el jove, que va ser detingut per lesions als agents i per desobediència greu.
 
 
Així mateix, va ser traslladat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra on se li van obrir diligències. Segons el mateix comunicat, un dels agents de la policia local té lesions per la mossegada al dit i l'altre per edemes i eritemes a les dues mans. A més, tant el detingut com els agents tenien excoriacions a diverses parts del cos pel forcejament a terra. El menor va declarar en presència de la seva mare i l'advocat i posteriorment va ser deixat en llibertat.