Agent apuntant amb l'arma de foc.

Vídeo: Baralla a Vilafranca entre un policia i un home, li apunta al cap amb una arma

S'ha obert una investigació per estudiar l'actuació de l'agent, el qual es trobava fora de servei en el moment dels fets

Terrible episodi viscut a Vilafranca del Penedès, quan un agent de policia que es trobava fora de servei, va apuntar amb l'arma reglamentària al cap d'un home que, presumptament, l'estava increpant tant a ell com a la seva dona. 

La Policia Local de Vilafranca del Penedès, a la comarca de l'Alt Penedès, ha obert una investigació interna per esclarir l'actuació d'un agent fora de servei que va amenaçar un home amb l'arma durant un encarament. 

Els fets van passar divendres al vespre, quan l'agent passejava amb la seva parella i un conductor va fer gestos obscens i de mal gust a la dona del policia. 

L'agent, sense identificar, li ho va recriminar i l'home va aturar el vehicle enmig del carrer per encarar-se amb ell.  

L'Ajuntament de la localitat, relata que el policia es va identificar i li va demanar a l'home que marxés, però que aquest es va mostrar agressiu. 

El consistori explica que l'agent va reduir-lo per defensar-se i li va caure l'arma al terra. Un vídeo viralitzat a les xarxes socials mostra com recull l'arma i encanona l'home.

Les imatges es van fer virals a les xarxes socials

A les imatges es veu l'agent i l'home discutint. El conductor empeny l'agent i aquest es disposa a reduir-lo, propinant-li un cop de genoll a la cara. 

Durant la reducció, l'arma va a terra i la recull ràpid per després amenaçar el conductor. Un tercer home intervé durant l'encarament per demanar que se separin. Mentrestant, la dona de l'agent avisa la Policia Local.

Segons un comunicat de l'Ajuntament, «l'arma estava desmuntada i no estava en disposició de ser disparada». A banda d'obrir una investigació interna, la Policia Local ha traslladat a la jutgessa les imatges de vídeo on es veu l'actuació.

El conductor va quedar detingut per atemptar contra un agent de l'autoritat. És un home de 53 anys veí d'Olèrdola. Té diversos antecedents per lesions, trencament de condemna, robatori i furt d’ús de vehicle a motor. 

Consta com a denunciat en nou ocasions i té quatre requeriments pendents, segons detalla l'Ajuntament de Vilafranca.